Σύνοδος Ηλίου – Σείριου, 2022
Σήμερα, 6 Ιουλίου 2022, στις 13:41:25 (ώρα Ελλάδος) ο Ήλιος μας κάνει την ακριβή του σύνοδο με τον Σείριο. Για την παραδοσιακή όσο και την μοντέρνα αστρολογία ο Σείριος αντιμετωπίζεται γενικώς με θετικό τρόπο.
Ονομάζεται απαστράπτων, λαμπερός, ακόμα και βασιλικός, καθώς είναι ο λαμπρότερος αστέρας του στερεώματος μας, αλλά και καυστικός, καθώς έχει συνδεθεί με την εμφάνιση κυμάτων καύσωνα από την αρχαιότητα.
Η σύνοδος Ήλιου – Σειρίου παραδοσιακά θεωρείται θετική για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά και τις πολεμικές, όπως και για την οικογενειακή αρμονία.
Ο Σείριος ανήκει στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός (κύων = σκύλος) και είναι ένας διπλός αστέρας, καθώς συνοδεύεται από έναν άλλον αστέρα, τον Μουρζίμ ή Σείριο Β΄.
Πρόκειται για έναν αστέρα που είχε απασχολήσει έντονα την ανθρωπότητα από τα βάθη της αρχαιότητας και θα απαιτούσε μία ειδική αναφορά και μελέτη για τον αστέρα που υπήρξε ακόμα και αντικείμενο λατρείας και ναοί του υπήρχαν στην αρχαία Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Περσία, την Ρώμη κ.α.
Θα κάνουμε μία ελάχιστη επιλογή θεμάτων που έχουν καταγραφεί για τον αστέρα αυτόν και που βρίσκουμε στο βάθος τους να περιέχουν μηνύματα που σχετίζονται με αυτά που εδώ έχουμε σκοπό να αναφερθούμε και που προέρχονται από την διδασκαλία της εσωτερικής αστρολογίας.
Εκεί θα δούμε τα λαογραφικά, ιστορικά, φυσικά και άλλα στοιχεία που έχουν μεταφερθεί από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, ότι έχουν κάποιες βαθύτερες σημασίες.
Η αστρονομική παρατήρηση μας ενημερώνει ότι ο Σείριος είναι διπλάσιος σε μέγεθος από τον Ήλιο μας, αλλά έχει εικοσιπέντε φορές μεγαλύτερη φωτεινότητα!
Από την άλλη, ο Ησύχιος στο Λεξικό του αναφέρει «σείριος· ὁ ἥλιος. καὶ ὁ τοῦ κυνὸς ἀστήρ». Κάνει αναφορά στο ότι κάποιοι εκτός από τον αστέρα του αστερισμού του Κυνός, «σείριο» ονομάζουν και τον ήλιο μας.
Στην συνέχεια μάλιστα, σημειώνει ότι ο Σοφοκλής αναφέρεται στον αστέρα του αστερισμού του κυνός («Σοφοκλῆς τὸν ἀστρῷον κύνα»), ενώ ο Αρχίλοχος χρησιμοποιεί τον όρο για τον ήλιο («ὁ δὲ Ἀρχίλοχος τὸν ἥλιον.»).
Ο Σείριος λέγεται ότι πήρε το όνομά του συνδεόμενος με την περίοδο των καλοκαιρινών καυσώνων που εμφανίζονται όταν ο Σείριος γίνεται ορατός στην ανατολή και μετά τη σύνοδό του με τον Ήλιο. Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν αυτές τις περιόδους «κυνικά καύματα».
Όλα αυτά αν ιδωθούν από την φυσική πλευρά των πραγμάτων θα βρουν κάποιες διασυνδέσεις. Εγείρονται όμως απορίες: είναι τυχαίο το ότι ο Σείριος είναι ο μόνος αστέρας που συνδέεται με την θερμότητα και λέγεται «καυτός», χαρακτηρισμοί που ταιριάζουν να λέγονται για τον Ήλιο;
Το μυστήριο θα αυξηθεί, αν δούμε τις συγχρονικότητες που υπάρχουν με την πληροφορία που προέρχεται από την διδασκαλία της εσωτερικής αστρολογίας.
Ο Σείριος, όπως και ο Ήλιος μας ανήκουν στην δεύτερη ακτίνα της Αγάπης – Σοφίας. Ο σκύλος σαν ζώο ανήκει στην δεύτερη ακτίνα. Ο Σείριος ανήκει στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός.
Η σχέση μεγέθους των δύο αστέρων 2:1 όπως μας λένε οι αστρονόμοι, είναι σχέση δεύτερης ακτίνας, όπως είναι και η όψη της αντίθεσης.
Ο Ήλιος μας σαν Ηλιακός Λόγος, έχει μία αποκλειστική πολικότητα με τον Σείριο, τον Ηλιακό Λόγο του Σειρίου. Ο Σείριος είναι το έτερον ήμισυ του Ήλιου μας. Εκπροσωπεί την Δεύτερη Όψη του επιπέδου της Μονάδος του Ηλίου μας.
Ήλιος και Σείριος ανήκουν και οι δύο σε μία ομάδα επτά αστερισμών που περιστρέφονται γύρω από την Μεγάλη Άρκτο και συνιστούν τα επτά κέντρα ενέργειας του Κοσμικού Λόγου.
Ως προς τις πολικότητες, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον Πλανητικό μας Λόγο που βρίσκει την άμεση πολικότητα του, το έτερο ήμισύ του, στον Πλανητικό Λόγο της Αφροδίτης. Φυσικά είναι άλλος ο κόσμος των Πλανητικών Λόγων και άλλος των Ηλιακών Λόγων.
Εμείς οι άνθρωποι έχουμε επίσης ένα έτερο ήμισυ, το οποίο θα μπορέσουμε να συναντήσουμε και να αναγνωρίσουμε, αφού έχουμε πρώτα ανακαλύψει το ποιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι. Θα πρέπει να έχουμε αναπτύξει την πνευματική μας συνθετική και ενοποιημένη συνείδηση.
Η σύνοδος αυτή Ηλίου – Σειρίου, που συμβαίνει μόνο από την οπτική του πλανήτη μας, είναι μία ευθυγράμμιση Γης – Ηλίου – Σειρίου που περιέχει μία συμβολική και αναλογική για τον κόσμο μας φυσική εικόνα του μεγάλου μυστηρίου της σχέσης των δύο αστέρων.
Αυτό που προστίθεται στην σχέση Γης – Ηλίου είναι το ότι ο Ήλιος υπάρχει και ενεργεί στην καλύτερη και πιο πλήρη μορφή του. Το Μοναδικό Του επίπεδο συλλειτουργεί δίνοντας μία πιο ολιστική κατεύθυνση στα πράγματα.
Έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτή τη μέρα σαν μία επέτειο, κάποιου πνευματικού γεγονότος που ξεφεύγει της συνειδησιακής μας σφαίρας και του κόσμου μας.
Εν τούτοις, καθώς δεν παύουμε να αποτελούμε κύτταρα του ενός από τους δύο αστέρες, συμμετέχουμε και στην πολικότητά τους. Και ας μην το συνειδητοποιούμε, συμμετέχουμε στην ουσία του γεγονότος με κάποιο τρόπο «αόρατο».
Θα μπορούσε λοιπόν αυτή η μέρα να είναι μία μεγάλη θεία γιορτή που αναφέρεται σε κάτι που είναι ασύλληπτο για τη διάνοιά μας, την θεία ένωση δύο Ηλιακών Λόγων. Ίσως η διάθεση αυτή μας βοηθήσει έστω να αντιληφθούμε την έννοια του Ηλιακού Λόγου, που γνωρίζουμε όλοι από την φράση: «εν αρχή ην ο Λόγος» του Ιωάννη της Αποκάλυψης.
Όπως και να έχει, η σύνοδος αυτή θα έπρεπε να είναι μία γιορτή αφύπνισης και χαράς, μια αφορμή να στρέψουμε τα μάτια προς τον πνευματικό αυτή τη φορά ουρανό και να ευχηθούμε ο ένας στον άλλο, να λάβει ο καθένας έστω ένα ελάχιστο ψήγμα φωτισμένης πνευματικής ενέργειας από το ανώτατο αυτό επίπεδο του Ηλίου μας και του Σείριου ή από τον Πλανητικό μας Λόγο.
Δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι σε μορφικό επίπεδο και η Γη μας σήμερα γίνεται μάρτυρας αυτής της Θείας Ένωσης. Ο Πλανητικός μας Λόγος που φυσικά έχει τη δική του οπτική για το θέμα, συμμετέχει στο συμβάν της ευθυγράμμισης των τριών φυσικών μορφών Γης – Ηλίου – Σειρίου.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό να κατανοηθεί, γιατί η ζωή και η ύπαρξη του Πλανητικού μας Λόγου επηρεάζει πολύ σημαντικά όλα τα όντα που ζουν επάνω στον πλανήτη και άρα και εμάς.
Με το πλανητικό μας σύστημα ο Σείριος επικοινωνεί και συνδιαλέγεται μέσω του Κρόνου, του Ουρανού και του Ποσειδώνα, που συνιστούν τα τρία μεγαλύτερα πλανητικά σχήματα στο σύστημά μας.
Όλα τα όντα είναι τριπλά στη βασική σύστασή τους. Έτσι συμβαίνει και με τους Ηλιακούς Λόγους, τους Πλανητικούς Λόγους κτλ. Στον άνθρωπο για την ανάλογη τριπλότητα αναφερόμαστε με τους όρους Πνεύμα, Ψυχή, Σώμα.
Κάτι σχετικό συμβαίνει και με τους τρεις πλανήτες αυτούς, όσο αφορά στο πλανητικό μας σύστημα ή σύστημα των Πλανητικών Λόγων.
Ο Ουρανός, εκπροσωπεί στο επίπεδο των Πλανητικών Λόγων, την Πρώτη Όψη του Ηλιακού Λόγου, που σχετίζεται με αυτό που ονομάζουμε Πνευματικό Ήλιο.
Ο Ποσειδώνας εκπροσωπεί την Δεύτερη Όψη του Ηλιακού Λόγου που σχετίζεται με αυτό που ονομάζουμε Καρδιά του Ήλιου.
Ο Κρόνος εκπροσωπεί την Τρίτη Όψη του Ηλιακού Λόγου, αυτή της Μορφής Του που στον πυρήνα της βρίσκεται ο Φυσικός Ήλιος. Η Μορφή ή το Σώμα του Ηλιακού Λόγου είναι ολόκληρο το πλανητικό σύστημα.
Ας εορτάσουμε λοιπόν σήμερα αυτή την ευθυγράμμιση, αυτή την φυσική εικόνα, αντανάκλαση, ενός χαρμόσυνου πνευματικού γεγονότος. Ακόμα και αν είναι για εμάς ασύλληπτου μεγέθους ας αναπέμψουμε την δοξαστική, υμνητική και χαρμόσυνη διάθεση μας, προς το Μεγάλο Θείο Ον που είναι ο Ηλιακός μας Λόγος που μέσα Του ζούμε και υπάρχουμε.