Qatargate, μέρος δ΄ – ο Λέο Μέσσι


Δημoσιεύτηκε: Κυριακή, 8 Ιαν 2023 στις 07:50

Κατά τη μελέτη του Qatargate, κάποια στοιχεία με έφεραν στο να χρειαστεί να μελετήσω και τον Λιονέλ Μέσσι ή Λέο Μέσσι. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά στην ουσία τους και συμπληρώνουν με θαυμάσιο τρόπο την υπόθεση αυτή που ανέλαβα να διεκπεραιώσω, της μελέτης του Qatargate.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του Κατάρ έθιξε με τα γεγονότα που το ακολούθησαν την πιο ευαίσθητη περιοχή του Στερεώματος. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ασχολήθηκα.

Ο Λέο Μέσσι αστρολογικά εμπλέκεται με αυτή την περιοχή δίνοντας μια άλλη διάσταση, εντελώς καταυγαστική και πρέπει να τη δούμε. Έτσι έγινε το θέμα του το τέταρτο μέρος αυτής της μελέτης. Οι αόρατοι κόσμοι στέλνουν μηνύματα κι εμείς, όσοι καταφέρουμε, τα αφουγκραζόμαστε.

Θέλω να πω εδώ, ότι οι Μεγάλοι Διδάσκαλοι που παρακολουθούν τις ανθρώπινες εξελίξεις, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξαιρετικές επιδόσεις ατόμων.

Παρακολουθούν, όπως έχουν δηλώσει, την προσπάθεια να πατηθεί η ψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων και όπως πάντα, επιχειρούν να στέλνουν τα πνευματικά τους μηνύματα.

Δεν θέλω να προεξοφλήσω ότι ασχολούνται με το θέμα του Μέσσι σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά ο Μέσσι είναι ένας αγωνιστής της ζωής και αξίζει να δούμε τη συμμετοχή του.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του Κατάρ έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντα και μυστήρια, εκτός του Qatargate. Το ότι έγινε κάτω από τις σπάνιες και ειδικές συνθήκες του Στερεώματος που σε αρκετές αναφερθήκαμε, κάτι έχει να πει.

Μπαίνοντας στο θέμα μας να πω ότι, εκτός των γνωστών αστρολογικών συμβόλων, χρησιμοποιώ στον χάρτη του Μέσσι τις επόμενες συντμήσεις:
  • ACL = Aculeus (Σκορπιός)
  • ACU = Acumen (Σκορπιός)
  • SE = προγενέθλια Ηλιακή Έκλειψη
  • LE = προγενέθλια Σεληνιακή Έκλειψη
  • RIG = Rigel (Ωρίων)
  • SPI = Spica (Παρθένος)
  • PHA = Phact (Περιστερά)
  • CAP = Capella (Ηνίοχος)
  • BEL = Bellatrix (Ωρίων)
  • BET = Betelgeuse (Ωρίων)
Ο Λιονέλ Μέσσι

Γεννήθηκε στο Rosario της Αργεντινής στις 24 Ιουνίου 1987 και το πιστοποιητικό γέννησής του αναφέρει, όπως μας πληροφορεί το Astrodatabank, σαν ώρα γέννησης τις 20:30. Ας δούμε πρώτα τον γενέθλιο χάρτη του με κάποια πρόσθετα στοιχεία (αστέρες κτλ).

Γενέθλιος Λέο Μέσσι με extras

Γενέθλιος Λέο Μέσσι με extras

Για όσες και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι να πω ότι σε αυτόν τον χάρτη έχω περιλάβει όσους αστέρες θεωρώ σημαντικούς. Αν στη συνέχεια τους αφαιρώ για να απλοποιούνται οι χάρτες, δεν σημαίνει ότι παύουν να υπάρχουν.

Σαν αρχή να σημειώσω ότι το όνομά του, Λέο, ενώ σημαίνει Λέων, δεν έχει εν τούτοις πλανήτες στον Λέοντα. Έχει όμως ένα πολύ δυνατό πέμπτο οίκο και εκεί είναι που διαδραματίζονται τα κεντρικά, ευχάριστα και δυσάρεστα της ζωής του. Το ποδόσφαιρο σαν μορφή θεάματος και παιχνιδιού είναι δραστηριότητα του πέμπτου οίκου. Ο μικρός Λιονέλ (Λιονταρίνος) ήταν γεννημένος παιχνιδιάρης.

Ο πρώτος σχηματισμός του γενέθλιου χάρτη του που μας αποσπά την προσοχή, είναι τα δύο ανεστραμμένα ισοσκελή ενδεκάγωνα τρίγωνα μεταξύ ASC – MC – Αφροδίτη, Βέρτεξ, Rigel και DSC – IC – Κρόνος.

Η Αφροδίτη και ο Κρόνος αντίστοιχα κατέχουν τα μεσοδιαστήματα των βάσεων των τριγώνων. Τα τρίγωνα δηλαδή είναι επακριβώς ανεστραμμένα!

Ο αριθμός ένδεκα έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Λιονέλ Μέσσι. Είναι ο αριθμός παικτών στο ποδόσφαιρο που αγαπούσε από μικρός. Επίσης η γιαγιά του από τη μητέρα του, η Celia Cuccittini, που την υπεραγαπούσε και τον συνόδευε και παρότρυνε από 4 χρονών στα γήπεδα, πέθανε λίγο πριν γίνει ένδεκα χρονών, κάτι που τον στενοχώρησε πολύ.

Σχηματισμός ισοσκελών ενδεκάγωνων

Σχηματισμός ανεστραμμένων ισοσκελών ενδεκάγωνων

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο σχηματισμό που δεν υπάρχει καταγραμμένος από τους αστρολόγους και τα προγράμματα αστρολογίας.

Για να μπορέσουμε να συλλάβουμε τη σημασία του, θα βαδίσουμε με τα δικά μας εργαλεία. Και πρώτα απ᾿ όλα θα πρέπει να μιλήσουμε λίγο για τον αριθμό ένδεκα, πριν αρχίσουν διάφοροι να σκέφτονται τα όσα ψευδή συνήθως λέγονται για τον αριθμό ένδεκα.

Νομίζω θα άξιζε εδώ να πούμε ότι όταν ο Μέσσι βάζει γκολ, αφού κάνει τον σταυρό του, σηκώνει τα δύο χέρια του δείχνοντας στον ουρανό. Όπως λέγεται, είναι μία κίνηση που κάνει δείχνοντας τη γιαγιά του Celia που τον βλέπει από τον «ουρανό» που πλέον κατοικεί, αλλά και τον Θεό που του έδωσε ότι έχει.

Όπως και να ᾿χει, με αυτό τον τρόπο κρατάει ανοικτό ένα κανάλι αοράτου και αυτό αποτελεί ένα στοιχείο μυστηρίου που συνδέεται με κάποιο τρόπο με τα ενδεκάγωνα και το σημειώνουμε εδώ.

Η Ενδεκάδα

Θα πρέπει πρώτα απ όλα και με αυτή την ευκαιρία, να ξεχάσετε ό,τι διακινείται από τα ΜΜΕ εδώ και πολλά χρόνια για τον αριθμό αυτόν.

Τα ενδεκάγωνα, όπως και ο αριθμός ένδεκα είναι δυσάρεστες όψεις που φέρνουν σε ατέρμονη σύγκρουση με μία αίσθηση αυτοσκοπού, η σύγκρουση για τη σύγκρουση.

Πάντα ήθελα να πω τη γνώμη μου για τον αριθμό αυτό και να που ήρθε η ευκαιρία. Θα πω μόνο λίγα, τα απαραίτητα, γι᾿ αυτό το κεφαλαιώδες ζήτημα.

Η ενδεκάδα τόσο αριθμοσοφικά, αλλά και από την αρχαιότητα ήταν απεχθής αριθμός. Ο Όμηρος τον αναφέρει μαζί με τους «κακούς», γρουσούζικους θα λέγαμε στη σημερινή διάλεκτο αριθμούς, που φέρνουν πόνο, συγκρούσεις, ήττα, θάνατο.

Η ενδεκάδα περιέχει την προσωποποίηση της διαφορετικότητας και της έλλειψης της δυνατότητας για σύγκλιση με τον άλλο.

Αυξάνει μία άκρατη μορφή εγωισμού που φέρνει τις δύο μονάδες σε διαρκή απομόνωση. Δεν παράγουν κάτι μαζί εκτός από την παρουσία της διαφορετικότητας.

Στον Ησίοδο ο ένδεκα είναι ένας μη επιθυμητός αριθμός. Ο Πλάτωνας τον θεωρεί απεχθή από τους ένδεκα κληρωτούς που εκτελούσαν τις θανατικές ποινές και τον συνδέει με τον θάνατο του Σωκράτη.

Ο Όμηρος, πιο μυστηριακός, αναφέρει τον αριθμό ἐνδεκα όταν θέλει να δείξει ότι κάτι κακό συμβαίνει ή ότι το άτομο πρόκειται να πεθάνει σε μάχη κ.α. Ο Αστεράπαιος σκοτώνεται από τον Αχιλλέα την ενδέκατη μέρα της άφιξής του στην Τροία. Ο Έκτορας έχει δόρυ μήκους ένδεκα πήχεων και με αυτό ο Όμηρος προκαταλαμβάνει ότι στην μονομαχία θα πεθάνει.

Ο Πλούταρχος θεωρεί την ενδεκάδα συνώνυμη του πένθους. Επίσης, ακολουθώντας τον Όμηρο, τοποθετεί να είναι 11.000 οι αντίπαλοι του Αλέξανδρου στη Μάχη της Ισσού, όπου θα υφίσταντο συντριπτική καταστροφή. Τέτοια και άλλα πολλά.

Άλλωστε και ο Λιονέλ Μέσσι σχεδόν στα ενδέκατα γενέθλιά του έχασε τη γιαγιά του Celia που ήταν σημαντικός αρωγός στην προώθησή του από την αρχή και περισσότερο από κάθε άλλον πίστευε σε αυτόν!

Εδώ ο Μέσσι δίνει και ένα μυστηριακό μάθημα αντιμετώπισης της ενδεκάδας. Ξεπερνάει την απομάκρυνσή του από τη γιαγιά με το να δείχνει στον ουρανό, αφιερώνοντάς της όλα του τα γκολ, όπως είπαμε.

Εσωτεριστικά ο ένδεκα είναι το σημείο της εναντίωσης και άρνησης σε συνεργασία. Αφότου έχει δημιουργηθεί ο Κόσμος στη Δεκάδα, μετά δίνεται η δυνατότητα μέσω του ένδεκα να σταθεί κάποιος έξω από τον Κόσμο. Αυτό αναπτύσσει και την ιδέα της άρνησης συνεργασίας με τον Κόσμο (κόσμημα).

Εκεί φωλιάζουν συνειδήσεις με αυτές τις τάσεις. Αυτό είναι μια νύξη για το ότι σε αυτόν τον αριθμό βρίσκει καταφύγιο κάθε αντιδραστικό στοιχείο προς την Θεία Δημιουργία, εκμεταλλευόμενοι την έννοια της Ελευθερίας της Βουλήσεως και αρνούμενοι να προχωρήσουν.

Ο ένδεκα προωθήθηκε πολύ στα ΜΜΕ από τον ισχυρά αμφισβητούμενο πλέον για απάτες «παραψυχικό» Γιούρι Γκέλλερ, τον κουταλοπνίχτη. Αυτός μίλησε πολλές φορές για τη σημασία των επαναλήψεων του τύπου 11:11 στην τηλεόραση και μάλιστα και στη χώρα μας.

Όποιος όμως έχει ασχοληθεί με τις επαναλήψεις και τη συγχρονικότητα θα ξέρει ότι δεν είναι μόνο αυτοί οι αριθμοί που επαναλαμβάνονται. Ο ένδεκα είναι ένας αριθμός που έχει αγκαλιαστεί από τον Αναρχικό Σατανισμό, όπως αυτόν του Αλάιστερ Κρόουλυ κ.α.

Περαιτέρω ο κύκλος των ηλιακών κηλίδων, που είναι το κάρμα, η αδυναμία του Ήλιου, είναι όχι τυχαία ενδεκαετής. Μήπως αυτό αν το ήξερε ο Όμηρος δεν θα έκανε πάρτι από την επαλήθευσή του;

Μιλάμε για τον ένδεκα, τον Μέσσι και το ποδόσφαιρο και δεν μπορούμε να αφήσουμε απέξω ότι οι παίκτες μίας ομάδας ποδοσφαίρου είναι ένδεκα!

Το πώς επιλέχθηκε αυτός ο αριθμός για το ποδόσφαιρο δεν γνωρίζω και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι κάποιος ξέρει τι στην ουσία έχει συμβεί σε αυτό το άθλημα που έμελλε να συγκεντρώσει γύρω του και να εκπαιδεύσει στον φανατισμό, τη μισαλλοδοξία και τη μαζικοποίηση σε τόσο μεγάλο αριθμό φιλάθλων παγκοσμίως.

Ίσως ταιριάζει με τη βία που αναπτύσσεται στα γήπεδα και οι δύο αντίπαλες παρατάξεις φιλάθλων φθάνουν να μισούνται συχνά εκτός ορίων, τουλάχιστον μέσα στα γήπεδα. Ο Μέσσι πάντως με ένα τόσο τέλειο σχηματισμό ενδεκαγώνων είναι πολύ ταιριαστό που από μικρός ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Μοιάζει να είναι η αποστολή που κουβαλάει στους ώμους του.

Όμως ο ενδεκάγωνος αυτός σχηματισμός με κορυφές την Αφροδίτη και τον Κρόνο σε αντίθεση και οι βάσεις τα γωνιακά σημεία του χάρτη του ήταν η πηγή της ταλαιπωρίας του με το θέμα της ανάπτυξής του, όπως θα δούμε.

Σίγουρα στην πορεία, έμαθε να αξιοποιεί αυτόν τον σχηματισμό που του δίνει μεγάλη μαχητικότητα και ας έχει Άρη σε πτώση στον Καρκίνο. Είναι μία μαχητικότητα χωρίς την συμμετοχή της έκτης ακτίνας της εμπάθειας. Ευχόμαστε να έχει μία καλή πορεία στη ζωή του.

Οι αστρολογικοί σχηματισμοί του γενέθλιου του Λέο Μέσσι

Στον ενδεκαγωνικό σχηματισμό που βλέπουμε στην προηγούμενη εικόνα, σημαντικό είναι ότι η Αφροδίτη βρίσκεται σε στενή σύνοδο (0°06΄) με τον Rigel, τον αστέρα που βρίσκεται στην αριστερή πτέρνα του Ωρίωνα και ο Μέσσι είναι αριστεροπόδαρος!

Ο αστέρας που όπως είπαμε συμβολίζει το σημείο όπου χτυπήθηκε ο Ωρίωνας, στον Μέσσι γίνεται ταλέντο. Αυτό είναι ένα σημείο που χρειάζεται προσοχή.

Εκεί που άλλοι φθίνουν, ο Μέσσι βλέπουμε να περνάει όχι μόνο αλώβητος, αλλά και ταλαντούχος. Αυτό αποτελεί την πρώτη ένδειξη ότι «κάτι τρέχει» με τον Μέσσι.  

Αυτός είναι ίσως ο πιο κρίσιμης σημασίας σχηματισμός και μόνο που αναπτύσσει τόσο πολύ την αντίθεση Αφροδίτης – Κρόνου. Μια αντίθεση που αναπτύσσεται περαιτέρω σε σχηματισμός τέταρτης ακτίνας με τον Ερμή του έκτου οίκου του.

Αυτά τα δύο συστήματα είναι ο υπεύθυνος παράγοντας του ορμονολογικού προβλήματος που είχε εκ γενετής και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί.

Ο σχηματισμός τέταρτης ακτίνας αποτελείται από την αντίθεση Κρόνου – Αφροδίτης, τη χιαστί Κρόνου – Ερμή και το δωδεκάγωνο (30°) Αφροδίτης – Ερμή.

Ο σχηματισμός αυτός δείχνει ότι η εκκίνηση της πορείας, η προτεραιότητα, δίνεται στον Κρόνο ο οποίος κάνει αντίθεση (0°05΄) με τον Rigel. Από εκεί ενεργοποιείται η Αφροδίτη και οι δύο μαζί στέλνουν την ενέργειά τους στον Ερμή, που είναι το σημείο όπου γίνεται η τελική συγκέντρωση.

Η συμμετοχή της Σελήνης και της Εστίας με τις συνόδους τους με την Αφροδίτη συμβάλλουν στη δημιουργία και τη συντήρηση του προβλήματός του.

Ο Ερμής κυβερνάει ηλικιακά την παιδική ηλικία και μέχρι τα δώδεκα χρόνια, η Αφροδίτη κυβερνάει την επίφυση και ο Κρόνος, στους πιο προχωρημένους εξελικτικά, το τσάκρα του λαιμού και τον θυρεοειδή. Το τσάκρα του λαιμού βέβαια, ως κέντρο που σχετίζεται και με την ομιλία, έχει συγκυβερνήτη τον Ερμή.

Ο Μέσσι παίζει ποδόσφαιρο σε ομάδα από 6 χρονών. Ήταν πάντα πολύ σιωπηλός, ώστε όσοι δεν τον ήξεραν αρκετά να νομίζουν ότι είναι μουγγός. Σε αυτό εκτιμούμε ότι συνέδραμε και ο Άρης σε πτώση στον Καρκίνο.

Αλλά ήταν πολύ δυνατός με τα ισοσκελή ενδεκάγωνά του και το τετράγωνο Άρη – Δία και την πρώτη χρονιά που έπαιξε σε κανονικούς αγώνες στο παιδικό τμήμα της Newell, έβαλε 100 γκολ! Από αυτές του τις επιδόσεις έκριναν από την αρχή ότι ήταν ένα ποδοσφαιρικό ταλέντο.

Ο Μέσσι έχει και σύνοδο της προγενέθλιας έκλειψης Σελήνης (LE) με τον αστέρα Spica (Στάχυ) της Παρθένου και το MC του. Η έκλειψη Σελήνης με τον αστέρα – Τροφό της Παρθένου, τον έφερε να «σέρνεται» υπό την απειλή να μείνει νάνος όλη του τη ζωή, αν δεν κατάφερνε να κερδίσει ένα συμβόλαιο με την Μπαρσελόνα.

Να σημειώσουμε ότι έχει Άρη σε πτώση στον Καρκίνο και σε τετράγωνο με τον Δία στον Κριό, σε σύνοδο με το IC, το σημείο της καταγωγής και της κληρονομικότητας.

Ο Μέσσι είναι φορέας της ολοκλήρωσης ενός μεγάλου μυστηρίου που μας επισημαίνεται από πολύ ψηλά. Ήρθε και έπαιξε ρόλο σε αυτή την περίοδο ειδικά και έχει ακόμα πολλά να προσφέρει.

Είναι το άτομο που έρχεται και διδάσκει με την παρουσία του, όσους έχουν αυτιά και μάτια για να ακούν και να βλέπουν.

Μετά από όλες τις αναλύσεις που κάναμε στα προηγούμενα μέρη και ειδικά με τους αστέρες του Ωρίωνα και του Σκορπιού, έρχεται ο Μέσσι να δείξει την επιτυχή ψυχικά πορεία, κάτω από τους ίδιους αστέρες. Αυτό είναι το μυστήριο που μου επεφύλασσε η μελέτη αυτή του Qatargate.

Όλη η υπόθεση της συμμετοχής του Μέσσι ξεκινάει με την Πανσέληνο της 8 Δεκ 2022, όπου η σύνοδος Σελήνης και Άρη μεσουρανούσε στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μέσσι, το Rosario της Αργεντινής. Αυτό ήταν και η αρχή του να βάλω στον Μέσσι σαν τμήμα αυτής της μελέτης μου και δεν μετάνιωσα.

Πανσέληνος, Σελήνη στο MC

Πανσέληνος, Σελήνη στο MC

Η απόσταση που φαίνεται στον χάρτη είναι μέσα στα όρια της συνόδου, περίπου 3° 10΄ από το MC, 320χλμ. Το Rosario είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Αργεντινής και είναι η πόλη που πριν τον Μέσσι ήταν γνωστή επειδή εκεί γεννήθηκε ο Τσε Γκεβάρα.

Ο Ήλιος της Πανσελήνου που έκανε σύνοδο με τον Rigel έκανε ακριβή σύνοδο με την Αφροδίτη του Μέσσι. Αυτή η συμμετοχή θα έλεγα ήταν το δεύτερο στοιχείο που προώθησε την ιδέα του να μπει ο Μέσσι σε αυτή την εργασία μου.

Το πρόβλημα της υγείας του

Ο Μέσσι έχει ένα ιστορικό τραγικό, από το οποίο βγήκε νικητής. Σε ηλικία 9 ετών καταλάβανε ότι έπασχε από κάποια ανωμαλία της ορμόνης της ανάπτυξης, που την έχουν 1 στους 20.000. Ήταν 1,24 εκ και στην ομάδα του είχαν βγάλει το παρατσούκλι «ο Ψύλλος», που δεν του άρεσε.

Η ομάδα της Newell, στην οποία έπαιζε ποδόσφαιρο από 6 ετών, τον συνέστησαν σε έναν ενδοκρινολόγο που ήταν οπαδός της ομάδας και γνωστός, τον Dr. Diego Schwarzstein, Εβραίος που είχε γεννηθεί και ζει στο Rosario.

Αφού διαγνώστηκε το πρόβλημα, ξεκίνησε να κάνει θεραπεία που απαιτούσε μία ένεση κάθε μέρα. Αρχικά τις ενέσεις του τις έκανε η μητέρα του, αλλά στη συνέχεια ο Μέσσι έκανε κάθε μέρα την ένεση μόνος του. Ήταν τότε 10 ετών.

Αργότερα και με τα οικονομικά προβλήματα στην Αργεντινή, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του πατέρα του, αντίστοιχη με το δικό μας ΙΚΑ, αδυνατούσε να πληρώνει τις ενέσεις, όπως και η οικογένειά του.

Η ομάδα του, η Newell, επίσης δεν μπόρεσε να βρει πόρους να τον στηρίξουν, παρόλο που τον θεωρούσαν ένα μεγάλο ανερχόμενο ταλέντο.

Η οικογένεια των Μέσσι είχαν συγγενείς στην Καταλονία και επιχείρησαν τότε να μετακομίσουν εκεί και στη συνέχεια να φέρουν τον Μέσσι σε επαφή με τους υπεύθυνους στην Μπαρσελόνα.

Εκεί ο πατέρας του κατάφερε να υπογράψουν και συμβόλαιο μαζί του. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον μικρό Μέσσι να συνεχίσει τη θεραπεία του, που απαιτούσε πάνω από 1.000$ το μήνα. Να σημειώσουμε ότι και με το πέρας της ορμονοθεραπείας, σήμερα ο Λέο Μέσσι έχει ύψος 1,69εκ.

Θεωρούμε σημαντικό το ότι ο γενέθλιος αστροχαρτογραφικός του χάρτης δείχνει ότι η Ceres Μεσουρανεί στη Βαρκελώνη. Και εδώ αρχίζει το μυστήριο!

Η γενική πορεία

Γενέθλιος αστροχαρτογραφικός για Βαρκελώνη

Γενέθλιος αστροχαρτογραφικός για Βαρκελώνη

Η Ceres στον γενέθλιό του κάνει στενή σύνοδο με τον Acumen, τον ισχυρότερο από τους δύο αστέρες που αποτελούν το κεντρί με το δηλητήριο του Σκορπιού.

Το θέμα είναι ότι βλέπουμε το δηλητήριο του Σκορπιού αντί να τον χτυπάει θανάσιμα, να βοηθάει στη θεραπεία του. Στη Βαρκελώνη θα περίμενε κανείς να δεχθεί χτύπημα από το δηλητήριο του Σκορπιού, όπως είδαμε στα προηγούμενα άτομα του Qatargate. Αντίθετα ο Μέσσι εκεί βρήκε τους πόρους για να μπορέσει να συνεχίσει τη θεραπεία του!

Δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι ο μεσημβρινός της Ceres περνάει και από το Παρίσι και η Παρί Σεν-Ζερμέν είναι η παρούσα ομάδα του, όπου πήγε μετά την Μπαρσελόνα!

Όλος ο χάρτης του Μέσσι κινείται γύρω από τρεις αντιθέσεις. Τη μία, Αφροδίτης – Κρόνου, την είδαμε ήδη. Η δεύτερη είναι η αντίθεση Ουρανού – Χείρωνα και η τρίτη μεταξύ Ηλίου – Ποσειδώνα.

Η δεύτερη αντίθεση αναπτύσσεται σε ένα σχηματισμό Μυστικού Τετραπλεύρου, όπως βλέπουμε στην επόμενη εικόνα. Η τρίτη αναπτύσσεται σε σχηματισμό Χαρταετού, όπως θα δούμε.

Μέσσι - Μυστικό Τετράπλευρο

Μέσσι – Μυστικό Τετράπλευρο

Σε αυτόν τον σχηματισμό εμπλέκεται και μία ακόμα αντίθεση, αυτή του Δία με το MC. Ο Δίας σε σύνοδο με το IC χαρακτηρίζει και τη γενική στάση και παρουσία του με την οικογένειά του και την πατρίδα του μα τα οποία είναι πολύ συνδεδεμένος.

Ο επόμενος σχηματισμός πάλι εμπλέκει τον Χείρωνα, αυτή τη φορά με τον Πλούτωνα και τον Ωροσκόπο, σε μία Σφύρα του Θωρ.

Μέσσι - Σφύρα του Θωρ

Μέσσι – Σφύρα του Θωρ

Αυτή η επικέντρωση στον Χείρωνα δεν μένει απαρατήρητη. Στο Μυστικό Τετράπλευρο με τον Ουρανό και το MC και εδώ με τον Ωροσκόπο. Ο Ουρανός είναι εξωτερικός κυβερνήτης του Ωροσκόπου και εσωτερικός κυβερνήτης του Ζυγού, του MC. Επίσης βρίσκεται στο ζώδιο που έχει συγκυριαρχία ο Χείρωνας με τον Δία, τον Τοξότη.

Όλα στο τέλος καταλήγουν στο MC του. Είναι θα λέγαμε το μεγάλο σημείο επικέντρωσης του χάρτη του και αυτό δείχνει τον ρόλο που παίζει μέσα στην κοινωνία.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Ο Χείρωνας είναι ο πλανήτης του Μέσσι. Το κεντρικό ουράνιο σώμα που περιέχει τον αγώνα του από την αρχή της παιδικής ηλικίας του μέχρι αυτό που είναι να ‘ρθει και μόλις έχει αρχίσει να αχνοφεγγίζει.

Ο Χείρωνας κάνει σύνοδο με τον Capella και τον Phact, που είναι μεγάλης και μοναδικής σημασίας. Ο Phact είναι ο alpha του αστερισμού της Περιστεράς (Columba), του περιστεριού του Νώε, όπως πολλοί συνηθίζουν να τον λένε σήμερα.

Ο Capella είναι ο alpha του Ηνίοχου. Όπως είδαμε στο τρίτο μέρος, ο αστερισμός του Ηνίοχου είναι σύμβολο της Ψυχής και ο Ωρίωνας του Πνεύματος, κατά τη Διδασκαλία της Εσωτερικής Αστρολογίας.  

Ο Capella είναι ο πιο δυναμικός αστέρας του Ηνίοχου και δείχνει ακριβώς τη σημασία του, την αγωνιζόμενη ψυχή. Ο Phact θεωρείται από τους αρχαίους αστρολόγους ότι είναι ο αστέρας που στέλνει ευχάριστα μηνύματα, που προλέγει επιτυχίες και θριάμβους. Είναι ένα κομβικό σημείο του Στερεώματος και αυτό έπαιξε ρόλο και στο γιατί ασχολήθηκα με αυτό το θέμα.

Το ζήτημα είναι ότι αυτά διαδραματίζονται απέναντι από τον Ουρανό και τη σύνοδό του με το κεντρί του Σκορπιού, τον Aculeus. Τα νοήματα νομίζω φαίνονται μόνα τους.

Ο Ουρανός κάνει μεν τον έλεγχό του, αλλά το αποτέλεσμα είναι η επιτυχία της ανερχόμενης ψυχής. Ο Δίας επίσης σε πολύ στενή σύνοδο με το IC δείχνει και τις προσπάθειες του πατέρα του να του συμπαρασταθεί στη πορεία της θεραπείας του και την προσπάθειά του να δεχθούν να τον δουν και να γίνει και η υπογραφή συμβολαίου με την Μπαρσελόνα.

Οι συμβολισμοί είναι πολλοί. Ο Κρόνος με την τροφό Αφροδίτη ασκούν την πίεσή τους, δημιουργούν εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί. Το απαιτούμενο είναι το προωθητικό τραύμα. Το οποίο έρχεται και αντιμετωπίζεται επιτυχώς, όπως δείχνει το μυστικό τετράπλευρο με τον Ουρανό και τον Χείρωνα.

Δύο δρόμοι, ο Κρόνος και ο Ουρανός πρέπει να δράσουν. Εδώ, ίσως πρώτη φορά τόσο εμφανώς, βλέπουμε τον πραγματικό ρόλο του Χείρωνα που είναι ο μεγάλος δάσκαλος και εκπαιδευτής των ηρώων. Ο Χείρωνας συνεργάζεται με την πλευρά του Ουρανού.

Το μυστικό τετράπλευρο από τη μία και από την άλλη τα ενδεκάγωνα Κρόνου – Αφροδίτης και ο σχηματισμός τετάρτης ακτίνας, που δείχνει το παραγωγικό εσωτερικό έργο στο οποίο πρέπει να ζυμωθεί ο μικρός Μέσσι με τα χρυσά ποδοσφαιρικά πόδια.

Στην ουσία, από το Βέρτεξ μέχρι και τον Ήλιο του έχουμε μία ανοικτή σύνοδο που ενισχύεται στο σημείο του Betelgeuse  από την αντίθεσή του με τη Ceres και την ενεργοποίησή τους στη Βαρκελώνη.

O Betelgeuse  είναι ο αστέρας στο δεξί ώμο του Ωρίωνα, που έχει υψωμένο το όπλο του. Είναι στην ουσία αυτός που αντιπαλεύει το κεντρί του Σκορπιού. Η πληροφορία μεταφέρεται στον Bellatrix και από εκεί στον Rigel.

Ο Bellatrix στον αριστερό (δυτικό) ώμο του Ωρίωνα, είναι εκεί που κρατάει το προϊόν του κυνηγιού του, το θήραμά του, το επίτευγμά του. Ο αστέρας αυτός κάνει σύνοδο όπως βλέπουμε με τη Σελήνη του Μέσσι.

Ο Betelgeuse στη Βαρκελώνη πέφτει ακριβώς επάνω στο IC, ενώ στο MC πέφτουν ο Aculeus με τον Acumen, το κεντρί του Σκορπιού, μαζί με τη Ceres, όπως βλέπουμε στην επόμενη εικόνα.

Κατά τη γνώμη μου, το ότι το κεντρί είναι δύο αστέρες (νεφελώματα) υποκρύπτει το ότι ο Σκορπιός μπορεί είτε να χτυπήσει τον αντίπαλό του είτε τον εαυτό του. Στη Βαρκελώνη έστρεψε το όπλο του Σκορπιού κατά των αντιπάλων του, το ίδιο κάνει και στο Παρίσι.

Μετεγκατάσταση στη Βαρκελώνη

Μετεγκατάσταση στη Βαρκελώνη

Για τον Betelgeuse ο Διδάσκαλος της Εσωτερικής Αστρολογίας, Ντζβαλ Κουλ, επισημαίνει:

«Για παράδειγμα, το ενδιαφέρον που ξύπνησε πρόσφατα στο κοινό μυαλό ο γιγάντιος αστέρας Betelgeuse στον αστερισμό του Ωρίωνα οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή υπήρξε μια αλληλεπίδραση δυνάμεων μεταξύ του μικροσκοπικού μας συστήματος και αυτού του γιγάντιου συστήματος, και επικοινωνία μεταξύ των δύο πληροφοριακών Υπάρξεων» Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός, σελ.1086
«Οι μαθητές μπορεί να εκπλαγούν όταν μάθουν ότι η πηγή της ιδιόμορφης κοσμικής ενέργειας που βρέθηκε να ρέει προς το σύστημά μας κατά μήκος αυτής της κοσμικής διαδρομής είναι αυτή του ήλιου Betelgeuse. Το όνομα αυτό είναι, ωστόσο, τυφλό. Ο λόγος για τον οποίο ορισμένα γεγονότα που σχετίζονται με αυτόν τον ήλιο έχουν έρθει τελευταία πιο έντονα στο φως της δημοσιότητας είναι στην πραγματικότητα υποκειμενικός. Η επιστήμη της ψυχής στις διάφορες πτυχές της (νοητική, ψυχική και πνευματική) κάνει τώρα μεγάλη πρόοδο στον κόσμο και απορροφά όλο και περισσότερο την προσοχή των στοχαστών. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ορισμένων ενεργειακών κυμάτων που προσκρούουν στο ηλιακό μας σύστημα και έτσι βρίσκουν τελικά το δρόμο τους προς τον πλανήτη μας. Ο Betelgeuse από απόκρυφη άποψη είναι ένα σύστημα δεύτερης τάξης, όπως ακριβώς το ηλιακό μας σύστημα είναι ένα σύστημα τέταρτης τάξης. Υπάρχει συνεπώς μια σχέση μεταξύ αυτών των δύο αριθμών τόσο στο σύστημα όσο και στο σύμπαν. Η επιρροή αυτή φτάνει στο σύστημά μας μέσω του ζωδίου του Τοξότη.» Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός, σελ.1255

Εδώ να πούμε ότι οι τάξεις στις οποίες αναφέρεται ο Διδάσκαλος σχετίζονται με την πορεία μύησης των Ηλιακών Λόγων, θέμα που εδώ δεν θα αναπτύξουμε, αλλά βλέπουμε από τι συστήματα και πώς επηρεαζόμαστε. Ο άνθρωπος δεν είναι το κέντρο του Κόσμου, μόνο ένα ψυχίο του.

Το προηγούμενο απόσπασμα το αναφέρω μόνο για την αριθμοσοφική συσχέτιση του αριθμού δύο με τον τέσσερα, για όσους βοηθιέται η κατανόησή τους. Επίσης στον δεύτερο τόμο της Εσωτερικής Ψυχολογίας μας λέει ότι:

«Επιδραστικές και ισχυρές δυνάμεις εισρέουν αυτή τη στιγμή από τα μεγάλα αστέρια Μπετελγκέζ και Σείριο. Σε αυτές τις δύο επιρροές αντιδρούν οπωσδήποτε οι μαθητές του κόσμου στις ανώτερες τάξεις της Νέας Ομάδας των Παγκόσμιων Υπηρετών και παράγουν διέγερση του κέντρου της καρδιάς (Μπετελγκέζ) και του κέντρου της κεφαλής (Σείριος). Η δευτερεύουσα επίδραση αυτών των ενεργειών είναι στο ορυκτό βασίλειο, ιδιαίτερα σε αυτό το ιδιαίτερο προϊόν, τον χρυσό, και σε αυτό το αίνιγμα, το χρήμα.» Εσωτερική Ψυχολογία ΙΙ, σελ.721

Το τελευταίο απόσπασμα συνδέει τον Betelgeuse με τον χρυσό και το χρήμα. Βλέπουμε τουλάχιστον μία σχέση να δημιουργείται και να θίγεται σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το χρήμα, αποκαλύπτοντάς μας τη σχέση την οποία έχουν οι άνθρωποι με το θέμα αυτό.

Ακόμα και ο Μέσσι, μετά την επιτυχία του αυτή, ως είναι φυσικό, αντλεί τεράστια ποσά από διαφημίσεις, χρήση του ονόματός του και της φιγούρας του τουλάχιστον σε 2-3 ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπως πχ. το “Call of Duty” για κινητά, για όσους γνωρίζουν αυτά τα παιχνίδια που παίζουν οι νέοι.

Η τρίτη αντίθεση Ηλίου – Ποσειδώνα, αναπτύσσεται σε ένα Χαρταετό, όπως βλέπουμε στην επόμενη εικόνα. Ο Ποσειδώνας είναι εσωτερικός κυβερνήτης του Καρκίνου, του ηλιακού του ζωδίου.

Σχηματισμός Χαρταετού

Σχηματισμός Χαρταετού

Ο άξονας της αντίθεσης δείχνει ότι ο Ποσειδώνας ωθεί την εσωτερική του κυριαρχία στον Ήλιο και αυτό τον έχει κατευθύνει να εμφανίζει ένα προφίλ ενός οικογενειάρχη με τα τρία παιδιά του και τη σύζυγό του, που τονίζεται η παρουσία της και από την συμμετοχή της Juno στον χαρταετό.

Ο Μέσσι γνωρίζεται με τη σύζυγό του Antonela Roccuzzo από την ηλικία των πέντε ετών. Είναι μία «μαγική» σχέση που ξεκίνησε την ερωτική της διαδρομή το 2008. Έχουν τρία παιδιά, τον Thiago (2012), τον Mateo (2015) και τον Ciro (2018).

Το προφίλ της οικογένειας που εμφανίζει στη μετεγκατάσταση της Βαρκελώνης βλέπουμε να περνάει την Juno στον 12ο οίκο, δίνοντάς της μια εξαιρετική και πάλι θέση στη ζωή του. Η γυναίκα του, μέρος του χαρταετού, γίνεται η εσωτερική προστάτης που τον προστατεύει από τα «στραβοπατήματα» και αυτούς που κρυφά τον επιβουλεύονται.

Ο Πλούτωνας βλέπουμε από τον οίκο 7 να του δίνει τη δύναμη να επικρατεί των αντιπάλων του, όσο και να προωθεί την πολιτική της οικογένειας που σήμερα βάλλεται πανταχόθεν.

Αυτός ο σχηματισμός που αναδεικνύει και το εξάγωνο Πλούτωνα – Ποσειδώνα, μας δείχνει ότι ο Λέο Μέσσι έχει και μία κοινωνική πορεία προσφοράς να κάνει που άπτεται των διάφορων πολιτικών που προωθούνται σήμερα.

Η εικόνα του ως πατέρα τριών παιδιών σε μια εποχή που οι πληθυσμοί αποτρέπονται από την τεκνοποίηση έχει δρόμο να βαδίσει στο μέλλον.