Φθινοπωρινή Ισημερία- τα μηνύματα για το 2024
Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για την Φθινοπωρινή Ισημερία, αλλά εμείς κάθε φορά πλησιάζουμε το θέμα από μία οπτική. Εδώ η οπτική μας προσέγγιση σχετίζεται με την ειδική βαρύτητά της για το 2024.
Η ακριβής στιγμή της Ισημερίας για φέτος (2024) είναι στις 22 Σεπτεμβρίου, 15:43:38 για ώρα Ελλάδας.
Από τον χάρτη της θα σταθούμε στα εξής σημεία που θεωρούμε να έχουν ένα αλληλοϋποστηριζόμενο μήνυμα που αναδύεται σε αυτή την Ισημερία:
- Ο Χαρταετός της έκλειψης παραμένει, με τη Σελήνη να βρίσκεται στην επόμενη αυτή τη φορά κορυφή του, τον Ουρανό.
- Ο Ήλιος βρίσκεται σε συγκλίνουσες συνόδους με τον ΝΔ της Σελήνης και με τη σύνοδο Λίλιθ – Ερμή.
- Η Σελήνη κάνει σύνοδο με τον Ουρανό.
- Η Αφροδίτη φεύγει από τον Ζυγό και βρίσκεται στην τελευταία μοίρα του.
- Η Αφροδίτη βρίσκεται στη θέση της αιχμής ενός Yod στο οποίο συμμετέχουν ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός.
Ο Χαρταετός
Ο χαρταετός τονίζεται από τα δύο φώτα σε αυτές τις δύο ιδιαίτερες στιγμές του Στερεώματος (Σεληνιακή έκλειψη, Φθινοπωρινή Ισημερία) και αυτό θα συμβεί μια τελευταία φορά λίγες ώρες πριν την έκλειψη του Οκτωβρίου. Σε αυτή την παρουσία της ισημερίας, η κεντρική αντίθεση του χαρταετού κρατιέται αποκλειστικά από τον Ήλιο και τον Ποσειδώνα.
Έτσι η δεύτερη ακτίνα σφραγίζει και την ισημερία αυτή, με τη συμφωνία της για την επίτευξη της Σιωπής και την ισορροπία των αντιθέτων, που είναι μία όψη της. Αυτό όπως θα δούμε στη συνέχεια ταυτίζεται με τη γενική συμμετοχή των πλανητών.
Ο Ήλιος
Ο Ήλιος εισέρχεται στον Ζυγό όπου πέφτει σε αδυναμία. Αυτό επιτείνεται από τη σύνοδο που τείνει να κορυφωθεί με τον ΝΔ (29 Σεπ), που τείνει να μειώσει ακόμα περισσότερο, να απορροφήσει, να αποσβέσει τη δράση του.
Ο Θιβετανός μας λέει:
Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να είμαστε σίγουροι ότι βαδίζουμε στα σωστά νοήματα. Οι Δεσμοί εν προκειμένω συνάδουν και υποστηρίζουν την κεντρική θεματική.
Η Αφροδίτη
Η Αφροδίτη αντίθετα με τον Ήλιο, φεύγει από τον Ζυγό όπου βρισκόταν σε καθεστώς εξωτερικής κυριαρχίας. Εκτός αυτού, δέχεται σαν ένα χτύπημα από τον Ουρανό και το Ποσειδώνα με τις όψεις 150° που δημιουργούν μαζί της. Είναι σαν να λέμε ότι οι δύο πλανήτες τη «σπρώχνουν» να απομακρυνθεί από την εξωτερική της κυριαρχία.
Αυτή η εναλλαγή Ήλιου – Αφροδίτης δεν είναι τυχαία. Αποτελεί μία «πύλη» του βαθύτερου νοήματος της Φθινοπωρινής Ισημερίας. Ο Ήλιος σιωπά και το ίδιο κάνει η Αφροδίτη. Τον λόγο παίρνει ο Ουρανός.
Ο Ουρανός
Από την άλλη ενισχύεται και αποκτά κεντρικό ρόλο ο Ουρανός, ο εσωτερικός κυβερνήτης του Ζυγού, με το να κάνει στενή επαφή με τα δύο φώτα, Σελήνη και Ήλιο.
Ο εξωτερικός κυβερνήτης φθίνει και ο εσωτερικός βλασταίνει. Πόσο μεγάλη σύνδεση έχει αυτός ο συνδυασμός με το περιεχόμενο της Φθινοπωρινής Ισημερίας; Μοιάζει απίστευτο, το Στερέωμα να ταυτοσημαίνεται με τα νοήματα και τα σύμβολα της Ισημερίας του Φθινοπώρου.
Το φθινόπωρο του σώματος ταυτίζεται με την άνοιξη της ψυχής. Η Αφροδίτη της υλιστικής – εξωτερικής κυριαρχίας αποσύρεται και ο Ουρανός της ψυχικής – εσωτερικής κυριαρχίας βρίσκεται σε πλήρη παραγωγική ενεργοποίηση. Η ισορροπία που επιτυγχάνεται στον Ζυγό είναι το πρώτο ζητούμενο.
Στη Σιωπή
Διότι άπαξ και σιωπήσει η προσωπικότητα, το φως της ψυχής αρχίζει να φαίνεται και αυτό αρκεί για να γίνει η πολυπόθητη πρώτη Αφύπνιση. Αυτό σχετίζεται επί της ουσίας με όλα όσα λέγονται για την αξία της Σιωπής. Οι διαλογιστικές τεχνικές για το σταμάτημα του νου και όλα τα άλλα, επιχειρούν να αναπαράγουν αυτό το φαινόμενο, που βιώνεται στον Ζυγό.
Μέσα στη Σιωπή της ισορροπίας των αντιθέτων στο Ζυγό γίνεται αντιληπτή η πρώτη αμυδρή λάμψη της ψυχής και τότε έρχεται η μεγάλη Επανάσταση. Η περίοδος όπου η ψυχή θα βασιλεύσει επάνω στην προσωπικότητα, όπως είναι και το φυσικό, έχει ξεκινήσει.
Η αντιστροφή πολικοτήτων
Τότε παρεμβαίνει ο Ουρανός, ο οποίος θέλει να εκδηλώνονται εκείνες οι συνθήκες που φέρνουν σε όλο και πιο ορθό δρόμο την ένωση του πνεύματος με την ύλη. Η παρέμβαση του Ουρανού θα επιφέρει την αντιστροφή των πολικοτήτων της εξέλιξης.
Από την πληθώρα των υλιστικών και διαλυτικών ένσαρκων βίων υπό την κυριαρχία της ύλης, ανατέλλει η στιγμή που αυτό αναστρέφεται και ο άνθρωπος εισέρχεται στην εποικοδομητική και συνθετική εξελικτική του περίοδο.
Από την αριστερόστροφη, διαλυτική εξελικτική πορεία στον ζωδιακό κατά την κατεύθυνση Κριός, Ιχθείς … Ταύρος, περνάμε στην καθιέρωση της δεξιόστροφης εποικοδομητικής εξελικτικής κατεύθυνσης κατά τη σειρά Κριός, Ταύρος … Ιχθείς.
Στην πρώτη κίνηση έχουμε την είσοδο στη ζωή διαρκώς υπό όλο και μεγαλύτερη κυριαρχία της ύλης και στη δεύτερη έχουμε την πορεία απελευθέρωσης από την κυριαρχία της ύλης και την αποκατάσταση των ορθών ιεραρχιών.
Δείτε και αυτό το άρθρο μου, που δίνει μία οπτική της Φθινοπωρινής Ισημερίας που σχετίζεται με αυτά που αναπτύσσουμε εδώ.
Η Σελήνη
Η Σελήνη στην τελευταία έκλειψη τόνιζε τον Ήλιο, τον Ποσειδώνα και τα μεσοδιαστήματα Κρόνου/Ποσειδώνα και Πλούτωνα/Ουρανού. Εδώ τονίζει την παρουσία του Ουρανού.
Η Σελήνη με τη θέση της ταυτοσημαίνεται με όσα είπαμε για τις συνθήκες Ήλιου, Αφροδίτης και Ουρανού και τις ενισχύει. Δεν είναι μία σύμπτωση του Στερεώματος αυτή. Έχουμε πει ότι συμπτώσεις δεν υπάρχουν και ότι δίνουμε στις συγχρονικότητες του Στερεώματος ειδική σημασία στη δημιουργία κέντρων βάρους.
Όμοιες τάσεις Ηλίου – Σελήνης
Η Σελήνη εκτός της συνόδου της με τον Ουρανό, που την κάνει απρόβλεπτη ενώ της μεταδίδει ταραχή από την τεράστια δύναμη του, επιπλέον βρίσκεται σε απόκλιση εκτός ορίων (24°39΄) και αυτό την ωθεί στον εξτρεμισμό σε αντιδράσεις και συναισθηματικές ανταποκρίσεις.
Όμως και ο Ήλιος βρίσκεται σε παρεμφερή διάθεση, από τη σύνοδό του με τη Λίλιθ, που είναι παράγοντας που μπορεί να ωθήσει τις συμπεριφορές σε ακραίες καταστάσεις.
Αυτή η δυνατότητα ανάπτυξης εξτρεμιστικών συμπεριφορών ευνοεί τη δράση του Ουρανού στο έργο του στον Ζυγό. Ευνοεί το να γίνει αποδεκτός στον ρόλο που έχει να παίξει που είναι να πιέσει και να ωθήσει προς την αναστροφή των πολικοτήτων στον άνθρωπο.