Χειμερινό Ηλιοστάσιο, 2020 (μέρος α΄)
Η σύνοδος Δία – Κρόνου πάντα είναι ένα αξιοπρόσεκτο γεγονός του στερεώματος. Συμβαίνει περίπου κάθε 20 χρόνια και αυτή τη φορά οι κύριες ιδιαιτερότητές του είναι ότι:
- γίνεται στον Υδροχόο (μετά τα «αναγνωριστικά» πλησιάσματά τους την άνοιξη του 2020 στον Αιγόκερω)
- συμβαίνει κατά την ημέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου, 21η Δεκεμβρίου
Ο Υδροχόος στην εποχή μας έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς βγαίνουμε από την περίοδο των Ιχθύων και βαδίζουμε προς την εποχή του Υδροχόου. Έτσι αυτό το ουράνιο γεγονός αποκτάει ιδιαίτερη σημασία, όπως και ότι άλλο συμβαίνει στο ζώδιο αυτό και το πολικό του αντίθετο, τον Λέοντα.
Η προηγούμενη σύνοδος Δία – Κρόνου στον Υδροχόο έγινε το 1405 που ήταν μία περίοδος που δεν είχε ακόμα ξεκινήσει ο Υδροχόος να παίζει τον σημερινό ιδιαίτερο ρόλο του και γι’ αυτό δεν θα ασχοληθούμε με το παρελθόν αυτό τώρα. Με την κατανόηση των ποιοτήτων που εμπλέκονται από τους δύο πλανήτες και το ζώδιο αυτό θα ασχοληθούμε στη συνέχεια.
Το άλλο σημείο που έχει μία πλατύτερη και αξιοπρόσεκτη σημαντική είναι ότι η σύνοδος γίνεται την ημέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου. Την ημέρα που στους σημαντικότερους πολιτισμούς εορτάζεται η ενσάρκωση των Θεϊκών Οδηγών ή Αβατάρ! Τυχαιότητα; Σύμπτωση; Ή κάποια Μυστική Συγχρονικότητα, ένα Μήνυμα; Με την ακρίβεια μάλιστα που συμβαίνει αυτός ο συγχρονισμός δεν μπορέσαμε να βρούμε προηγούμενό του μέσα στα τελευταία 2000 χρόνια! Υπάρχουν βέβαια κάπως πιο «αδύναμες» τέτοιες συγχρονικότητες και θα τις παρακολουθήσουμε πιο μετά.
Η σύνοδος Δία – Κρόνου εδώ και πολλά χρόνια συνδέθηκε στις έρευνες πολλών αστρονόμων με το Άστρο της Βηθλεέμ που ακολούθησαν οι τρεις Μάγοι για το προσκύνημα του νεογέννητου Ιησού. Ένας μεγάλος αριθμός αστρονόμων, καθώς προσπαθούν να βρουν τι θα μπορούσε να λάμπει τόσο έντονα στον ουρανό, έχουν προτείνει την σύνοδο Δία – Κρόνου. Μεταξύ αυτών είναι και ο Έλληνας αστρονόμος Κωνσταντίνος Χασάπης που έχει γράψει επάνω σε αυτό το βιβλίο «Ο αστήρ της Βηθλεέμ» έκδοση του 1970. Ο Κ. Χασάπης καταλήγει στην πιθανότερη υπόθεση ότι ο αστέρας της Βηθλεέμ ήταν η σύνοδος Δία – Κρόνου του 7 π.Χ. στους Ιχθείς. Δεν θα ασχοληθούμε ειδικότερα με αυτό το θέμα και απλά το αναφέρουμε σαν μία πυρηνική συγχρονικότητα.
Η εσωτερική ιστορία δεν επαναλαμβάνεται σε ατέρμονους κύκλους. Ακολουθάει την συνθετική πορεία της συγκομιδής της εμπειρίας και άλλοτε κατευθύνεται ευθεία προς τα άνω ή ακολουθεί σπειροειδή ανερχόμενη κίνηση. Ως είναι φυσικό, η επαναγέννηση του Χριστού δεν απαιτείται πλέον και δεν μπορεί να περιμένουμε να γίνει όπως έγινε με την φυσική γέννηση του Ιησού με τον συμβολισμό της Πρώτης Μύησης.
Το να πει κάποιος κάτι δύο φορές με τον ίδιο τρόπο αποτελεί μία κατώτερη μορφή έκφρασης. Ο Σοφός, η Αλήθεια, μιλάει μία φορά. Δεν ακολουθεί την επανάληψη για να κάνει «πλύση εγκεφάλου». Αυτά είναι σκοτεινές τακτικές. Ο Χριστός σε Εκείνη την Εμφάνισή Του μας δίδαξε δια του παραδείγματος μέχρι ένα πολύ υψηλό μυητικό επίπεδο την ανθρώπινη πορεία. Αυτά υπάρχουν ως δεδομένα για την Ανθρωπότητα. Η Επάνοδός Του δεν θα έχει την ίδια Μορφή. Αυτό συνάδει με το ότι η Πνευματική Ιεραρχία έχει επιτύχει να μπορεί να διατηρεί μόνιμα ανοικτό τον Δίαυλο της Εκδήλωσής Του μέσα στην Ανθρωπότητα και αφού η Ιεραρχία ανήκει στην ανθρωπότητα.
H συγχρονικότητα αυτή της συνόδου στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο, μαζί με την σημαντικότητα αυτή την περίοδο του ζωδίου του Υδροχόου, αποτελεί ένα μήνυμα για την Έλευση Του σε διαισθητικό, ιδεατό επίπεδο (Υδροχόος) που θα συνδέσει τις Καρδιές των ανθρώπων (Δίας), μετουσιώνοντας τις βαριές υλιστικές αγκυλώσεις και το κάρμα (Κρόνος), διαγράφοντας έτσι την πορεία προς τα Άνω (Ουρανός). Η επόμενη Έλευση του Χριστού, η Νέα Θέασή Του, θα γίνει πρωτίστως με τα μάτια της Ψυχής, μέσα στις Καρδιές των ανθρώπων.
Αυτό είναι ένα από τα υποκρυπτόμενα μηνύματα που αγγίζουν κάποιον που πλησιάζει τις συγχρονικότητες αυτές των φαινομένων του στερεώματος και της ζωής μας στη γη. Μπορεί όλο αυτό να αναφέρεται στο έτος 2025 και ελπίζουμε να είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε και να συμμετέχουμε. Παράλληλα, περίπου το 2025 μπαίνει σιγά-σιγά σε εκδήλωση η Τέταρτη ακτίνα της Αρμονίας μέσα από την Διαμάχη. Ο ιεραρχικός κυβερνήτης του Υδροχόου είναι η Σελήνη που είναι εκπρόσωπος της τέταρτης ακτίνας. Έτσι βλέπουμε ότι η Πνευματική Ιεραρχία συμμετέχει με μεγαλύτερη ένταση και αμεσότητα στην εποχή του Υδροχόου και την ενεργοποίηση της τέταρτης ακτίνας. Γι’ αυτά όμως, τα πιο αστρολογικά, θα μιλήσουμε αργότερα.
Ας δούμε από πιο κοντά τα αστρολογικά στοιχεία που περιέχονται στην συνεδρίαση αυτή Δία και Κρόνου. Για να βοηθήσουμε την εγκάρδια συμμετοχή των αναγνωστών θα δούμε τους πλανήτες αυτούς, όσο και το ζώδιο του Υδροχόου από την οπτική της Παραδοσιακής αστρολογίας με μία συνθετική τάση προς την Εσωτερική αστρολογία. Κάτι νέο και ασυνήθιστο, που ελπίζω να βοηθήσει να αποκομίσει ο αναγνώστης μια πιο ουσιαστική κατανόηση, μια νέα οπτική πάνω σε αυτά.
Θα νοιώσουμε έτσι καλύτερα το έδαφος, τις σχέσεις που δημιουργούνται και θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε περισσότερο. Θα αφουγκραστούμε μέσα μας τα ερχόμενα και θα μπορέσει ο καθένας να δημιουργήσει τις δικές του διασυνδέσεις, ενοράσεις και διαισθητικά αγγίγματα του μέλλοντός μας. Αλλά ας δούμε κάποιες προηγούμενες εμφανίσεις του φαινομένου της συνόδου κατά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και ας ήταν κάπως μικρότερου μεν, αλλά επίσης έντονου συγχρονισμού.
Δύο βρίσκουμε, στην πρόσφατη ιστορία μας, που ο Δίας και ο Κρόνος στο χειμερινό ηλιοστάσιο βρίσκονται σε σύνοδο περίπου μισής μοίρας. Το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2020 βρίσκει τους δύο πλανήτες σε σύνοδο 3 λεπτών της μοίρας!
Η αμέσως προηγούμενη έγινε το 1980 στον Ζυγό. Ένα ζώδιο που εμπλέκεται με την Οικονομία και λίγες μέρες μετά, την 1η Ιανουαρίου 1981, η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) που σήμερα λέγεται ΕΕ (Ευρωπαϊκή Ένωση).
Η πιο προηγούμενη έγινε το 1821, με το Ηλιοστάσιο να πέφτει το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου. Η σύνοδος έγινε στον Κριό, ένα ζώδιο ιδρυτικό, εναρκτήριο και την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 1821 ξεκίνησε η Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, λες και ήθελαν να προλάβουν το σημαντικό αυτό γεγονός του στερεώματος!
Στην Εθνοσυνέλευση αυτή υπογράφηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, που είναι αντίστοιχη με την Αμερικανική Διακήρυξη Ανεξαρτησίας του 1776. Ο χάρτης της Ελλάδας του 1822 έχει σύνοδο Δία – Κρόνου στον Κριό και βλέπουμε ότι το 1980 έγινε και πάλι μία έναρξη για την Ελλάδα. Στην εσωτερική αστρολογία το ζώδιο της προσωπικότητας του Ελληνικού Έθνους είναι Αιγόκερως και αυτό είναι και το ζώδιο του Ήλιου στον εξωτερικό χάρτη της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας του 1822.
Αυτό το αιγοκερίστικο σημείο του χειμερινού ηλιοστασίου βλέπουμε να έχει ανταπόκριση από το έθνος μας. Φέτος είναι η τρίτη φορά – και η κρισιμότερη – στην νεοελληνική μας ιστορία, που βρισκόμαστε με σύνοδο Δία Κρόνου στο χειμερινό ηλιοστάσιο. Στο ηλιοστάσιο αυτό ο Ήλιος μπαίνει στο ζώδιο του Αιγόκερω. Παράλληλα η σύνοδος Δία – Κρόνου γίνεται στον Υδροχόο που είναι το ζώδιο του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης.
Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες πρέπει να ξεπεράσουν την αίσθηση υπεροχής που τους κυνηγάει σαν φάντασμα λόγω του λαμπερού ιστορικού παρελθόντος τους. Να μην ξεχνάνε ότι «τα πάντα ρει» και να αφήσουν πίσω φρασεολογίες του τύπου: «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» που εμφανίζονται στην καθημερινότητα και δείχνουν μία κρυστάλλωση σε κλειστές ιδιοσυγκρασίες περί τον εαυτό, το εγώ, που παρεμποδίζει την Υδροχοϊκή συνείδηση του εμείς.
Δυστυχώς, η κρατική υπόσταση που δημιουργήθηκε το 1830 βιάζει το ελληνικό έθνος στο να έχει Ήλιο στον Υδροχόο και αυτό δυσκολεύει την ομαλή πορεία. Είναι κάτι που προσβάλλει την βιωματική σχέση που πρέπει να έχει κάποιο άτομο ή κάποιο έθνος με τον Βόρειο Δεσμό του. Αλλά αυτά τα έχουμε πει και άλλες φορές και θα τα ξαναπούμε.