Η Αίγινα την 28η Οκτ 2020 και ο αστεροειδής Αίγινα
Όπως λέμε συχνά, υπάρχουν κάποια πράγματα στην Αστρολογία που ξεπερνάνε τη φαντασία, δεν έχουν εξήγηση και ξεφεύγουν από τα όρια των «συμπτώσεων». Ένα τέτοιο γεγονός κρύβεται και στα γεγονότα του νησιού της Αίγινας και τις εκεί εκδηλώσεις με αφορμή την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, παρά τις απαγορεύσεις. Από το κείμενο αυτό θα μάθετε και τι ακριβώς συνέβη και τι όχι, γιατί πολλές ενημερωτικές σελίδες ιντερνετικές έσπευσαν να μαζέψουν επισκέπτες με αποπροσανατολιστικούς τίτλους και περιεχόμενο. Με την ευκαιρία, αξίζει όμως να δούμε και λίγο την διαδρομή του νησιού μέσα στον χρόνο. Μας βοηθά να πιάσουμε καλύτερα την αίσθηση του τόπου.
Η Αίγινα αρχικά ονομαζόταν Οινόη ή Οινώνη. Η Αίγινα ήταν νύμφη, κόρη του Ασωπού ποταμού. Ο Δίας την ερωτεύθηκε και την πήρε στον νησί αυτό, όπου γέννησαν τον βασιλιά Αίακο. Έτσι το νησί πήρε το όνομα της νύμφης. Ο Αίακος να πούμε ότι μεταξύ άλλων είναι κατά ένα μύθο η αιτία της γέννησης των Μυρμιδόνων. Ο Ναός της Αφαίας, παρόλο που σήμερα από κάποιους θεωρείται ότι ήταν ναός της Αθηνάς, εν τούτοις η Αφαία ήταν ντόπια θεότητα που την συσχετίζουν με την Δίκτυννα που αποτελεί επίθετο της Αρτέμης. Το σημείο αυτό ήταν κέντρο λατρείας, τουλάχιστον από τον 7ο π.Χ. αιώνα όπου υπήρχε ναός μικρότερος.
Η Αίγινα έπαιζε σημαντικό ρόλο από τα βάθη της ιστορίας, λόγω της θέσης της. Μεταξύ άλλων, φιλοξένησε την κυβέρνηση Ιωάννη Καποδίστρια το διάστημα 1826 – 1827, επειδή η τότε καθορισμένη πρωτεύουσα, το Ναύπλιο, δεν παρείχε ασφάλεια για την εκεί διαμονή της. Το 1827 η Αίγινα ορίσθηκε ως η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και παρέμεινε έως το 1829, όπου πρωτεύουσα ορίσθηκε τελικά το Ναύπλιο. Το 1940 η Αίγινα έγινε μέρος της παράκτιας άμυνας που ήταν γνωστή ως «Ναυτικά Οχυρά Σαρωνικού». Δέχθηκε τρεις βομβαρδισμούς από τα γερμανικά στούκας που κατέστρεψαν τους δύο λιμενοβραχιόνες του λιμανιού.
Την χθεσινή μέρα (28/10/2020), όπως γνωρίζουμε, στην Αίγινα έγιναν τελετές απότισης τιμών προς τους πεσόντες και προς τα ιδεώδη του Έπους του ’40. Η διαδικτυακή πύλη του νησιού Aegina Portal μας πληροφορεί από την σελίδα του: https://aeginaportal.gr με πολύ αξιόλογο τρόπο. Εκεί θα βρείτε και άλλες σελίδες για το θέμα και τα πραγματικά, πρωτότυπα βίντεο των εκδηλώσεων και όχι αυτά που κόβουν και ράβουν κατά το συμφέρον τους οι ενημερωτικές σελίδες που το μόνο που επιδιώκουν είναι να έλκουν επισκέπτες για ανεβαίνουν τα διαφημιστικά τους έσοδα. Δανείζομαι από τις σελίδες τους λίγα αποσπάσματα:
Δεν έγινε μαθητική παρέλαση, όπως λένε οι ιντερνετικοί πλιατσικολόγοι της ενημέρωσης, αλλά έκαναν δημόσιες εκδηλώσεις προς τιμήν των πεσόντων και των ιδεωδών του φωτεινού και σημασιολογικά, πολύ σημαντικού αγώνα των Ελλήνων ενάντια στην επέκταση του μαύρου φασισμού. Από τους μαθητές συμμετείχαν μόνο οι σημαιοφόροι. Πόσο δύσκολο ήταν να γίνει κάτι τέτοιο σε όλες τις πόλεις; Η Αίγινα έδωσε το παρόν δείχνοντας ότι κρατάει ζωντανή την σύνδεσή της με το ηθικό περιεχόμενο της ιστορίας. Αυτό έρχεται και επιβεβαιώνεται με κάποιο τρόπο από την συμμετοχή στο ουράνιο στερέωμα του αστεροειδούς Αίγινα – (91) Aegina.
Ο αστεροειδής βρίσκεται στην Κύρια Ζώνη Αστεροειδών (MBA), έχει 103,4 χλμ διάμετρο, μια σχεδόν κυκλική τροχιά με e = 0,106 (εκκεντρότητα τροχιάς), που κλίνει ελάχιστα (~2°) από το επίπεδο της Εκλειπτικής. Δεν υπάρχει καμία αστρολογική παρατήρηση ή αναφορά, δεν έχει απασχολήσει κανένα ο αστεροειδής αυτός μέχρι τώρα, απ’ όσο γνωρίζω. Μάλλον το κείμενο αυτό είναι το πρώτο που αναφέρεται στον αστεροειδή Αίγινα.
Δεν θέλω να κουράσω τον αναγνώστη με μία λεπτομερή ανάλυση και δεν είναι αυτό το ενδιαφέρον μου αυτή τη στιγμή. Θα συγκεντρωθούμε μόνο στην παρουσία του αστεροειδούς (91) Aegina που τον βλέπετε σημειωμένο στο εξωτερικό των δύο πιο πάνω χαρτών, στην παρούσα θέση του. Ο πρώτος χάρτης είναι ο εθνικός χάρτης της Ελλάδας με τις διελεύσεις της ημέρας των γεγονότων και αναφέρεται στην ίδρυση του Ελληνικού Έθνους το 1822. Ο δεύτερος είναι ο χάρτης της αναγνώρισης της ίδρυσης Ελληνικού Κράτους από τους ξένους, από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, το 1830, μαζί και πάλι με τις διελεύσεις της ημέρας.
Κατ’ αρχή να παρατηρήσουμε ότι στις 12:00 το μεσημέρι, που γίνονται συνήθως οι εκδηλώσεις αυτές, ο αστεροειδής Αίγινα βρίσκεται στον 2ο οίκο των αξιών που έχει ο λαός και στους δύο χάρτες. Μπορεί σήμερα συχνά να υπερισχύουν οι υλικές αξίες και το χρήμα, αλλά σε αυτό τον οίκο βρίσκονται και οι βαθύτερες αξίες, τα ηθικά ενός λαού, διότι «ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος». Επίσης και στους δύο χάρτες ο Ήλιος βρίσκεται στον πρώτο οίκο, τον οίκο που φέρει αυτά που μας ενώνουν σαν κοινωνία ανθρώπων, που μας δίνουν ταυτότητα και περιέχονται γεγονότα, κοινές μυθοπλασίες κτλ. Ο Ήλιος σχετίζεται με αυτό το στοιχείο της ταυτότητας και ενώ συνήθως εκφράζει τον ηγέτη ενός λαού, στην συγκεκριμένη ημέρα ηγέτης είναι ο λαός. Γιατί ο λαός πολέμησε και θυσιάστηκε σαν ολότητα, δίνοντας την ψυχή του και δείχνοντας έτσι ότι τη δύναμή του την έχει για να την διαθέτει για το καλό. Τέτοιος ήταν ο αγώνας εναντίον του Σκότους που εκδηλώνεται με τον φασισμό σε διάφορες περιόδους της ιστορίας.
Για την συνέχεια να πω ότι παρουσιάζω μία θέση που δεν έχει υπάρξει ξανά και αντιμετωπίζει το χρόνιο πρόβλημα των Ελλήνων αστρολόγων για τους δύο χάρτες ίδρυσης της Ελλάδας. Είναι η άποψή μου, που πρώτη φορά εκφράζω δημόσια καθώς έκρινα ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος και θα έρθω τις επόμενες μέρες με μία ανάλυση μου επί του θέματος.
Στον πρώτο χάρτη, τον εθνικό, βλέπουμε ο αστεροειδής Αίγινα να κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο Πλούτωνα του εθνικού χάρτη της Ελλάδας. Ο Πλούτωνας με την πρώτη ακτίνα του εκφράζει την ουσία της πολιτικής Βούλησης. Δεν δείχνει ο Πλούτωνας τις αρχές της Αίγινας, αλλά το πολιτικό περιεχόμενο της κίνησης, των εκδηλώσεων. Την δύναμη της υλοποίησης, κατά τη γνώμη μου, την δείχνει η γενέθλια σύνοδος Ουρανού – Ποσειδώνα, που είναι φορέας νέων, ανανεωτικών ιδεών. Η σύνοδος αυτή, γενικά, είναι μία σημαντική αιτία που κάνει τους Έλληνες επιστήμονες και όχι μόνο, να διαπρέπουν σε τομείς έρευνας και λειτουργίας νέων, πρωτοποριακών δραστηριοτήτων παγκοσμίως. Την ώρα των εκδηλώσεων πέρναγε από τον Ωροσκόπο και μπήκε στον 12ο οίκο των «μικρών», των καταπιεσμένων φωνών, που αντιδρούν επιδιώκοντας να φέρουν μια ανανέωση, να ακουστεί τελικά η φωνή τους. Επίσης μέσα στο διάστημα των εκδηλώσεων η Σελήνη (ο λαός) έκανε σύνοδο με τον αστεροειδή και τον γενέθλιο Πλούτωνα, δείχνοντας ότι υπήρχε λαϊκή υποστήριξη, ότι υπήρχε σύμπνοια λαού (παρούσα Σελήνη) και πολιτικής βούλησης (γενέθλιος Πλούτωνας) στην Αίγινα (παρών αστεροειδής).
Δεν υπήρξε μαθητική παρέλαση και προσέλευση κόσμου που απαγορεύονταν. Τα υπόλοιπα, ουσιαστικά, επιτρέπονταν. Άλλο που καμία άλλη αρχή πόλη δεν έκανε κάτι παρόμοιο και οργανωμένο. Το έκαναν οι αρχές της Αίγινας, αυτοί έγιναν οι φορείς της πολιτικής Βούλησης του εθνικού μας Πλούτωνα και τον αστεροειδή που φέρει το όνομα του νησιού τους!!! Το Ελληνικό Έθνος, η Ψυχή των Ελλήνων μίλησε, επιβεβαιώνει το Στερέωμα· μας έστειλε τον οιωνό της, την φωνή της:
«ΥΠΑΡΧΩ! Είμαι Ζωντανή! Δείτε πώς κάποιοι, αν και «μικροί» σε αριθμό, με ακούν στις καρδιές τους και ανταποκρίνονται!».
Ίσως οι «μικροί» ακούν περισσότερο, αν θυμηθούμε τις Θερμοπύλες, τον Μαραθώνα, την Σαλαμίνα εναντίον της κραταιάς και πολυάριθμης, αλλά σκοταδιστικής Περσικής δύναμης. Μήπως στο Έπος του ’40 δεν ήταν η μικρή Ελλάδα που πολέμησε εναντίον του φασιστικού σκοταδισμού μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όλους τους άλλους λαούς; Μήπως η μικρή Ελλάδα δεν έπαιξε τον ρόλο κλειδί που ανάγκασε τον Χίτλερ να καθυστερήσει να πάει προς την Σοβιετική Ένωση και έτσι να έχει τεράστιες φθορές και αυτό να έγινε η αρχή της πτώσης του; Όλη η Ελλάδα ήταν μια Αίγινα απέναντι στις στρατιές και τον εξοπλισμό των Χίτλερ και Μουσολίνι.
Στον δεύτερο χάρτη του Ελληνικού Κράτους, ο αστεροειδής Αίγινα κάνει σύνοδο με την γενέθλια Αφροδίτη. Μια Αφροδίτη που βρίσκεται στον γενέθλιο χάρτη αλαφιασμένη, σε έξαρση (στους Ιχθείς) και ταυτόχρονα μονίμως καταπιεσμένη και χρεοκοπημένη από την σύνοδό της με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης. Σύμβολο της μόνιμης κατάστασης χρεοκοπίας του Ελληνικού Κράτους. Η Αφροδίτη σχετίζεται και με τις Τέχνες και την αισθητική και την καταπιεσμένη σκυλάδικη αισθητική που προωθείται στον Ελληνικό λαό από τα εκάστοτε Υπουργεία Πολιτισμού. Η Αφροδίτη αυτή δείχνει επίσης τους τραπεζίτες μονίμως να μας κουνάνε το δάκτυλο επικριτικά για το πόσο άσχημα διοικείται το κράτος αυτό και τα δάνεια που από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους πληρώνουν οι φορολογούμενοι.
Στα συγκεκριμένα γεγονότα της Αίγινας και λόγω του ότι η Αφροδίτη σχετίζεται με τις τέχνες, ίσως ενοχλήθηκε το κράτος περισσότερο επειδή στην παρέλαση η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου ΜΟΥΣΑ παιάνισε στους δρόμους της πόλης το απαγορευμένο εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή». Βλέπουμε ότι τα γεγονότα της Αίγινας θίγουν και βαθύτερα θέματα που απασχολούν την συνείδηση του ελληνικού λαού. Βγαίνει από την Αίγινα μία κραυγή και η σημαντικότητα της φανερώνεται από την συμμετοχή του αστεροειδούς Αίγινα. Λόγω της Αφροδίτης βέβαια του ελληνικού κράτους, μπορεί να υπάρξουν σύμβουλοι που θα υποστηρίζουν το να μπουν πρόστιμα, τώρα ή στο μέλλον προς τις αρχές τις Αίγινας, τον Δήμο, την Εκκλησία κτλ. Ας ευχηθούμε να μην υπάρξει καμία αντίδραση και να επικρατήσει η αποδοχή της ελευθερίας της έκφρασης.