Ποσειδώνας και Δίας στα ανερχόμενα – Μέρος Γ΄
Ο χάρτης του πρώτου περάσματος των μεγάλων πλανητών στα ανερχόμενα θεωρούμε ότι έχει σύνδεση με την όλη τους δράση τους κατά την περίοδο της παραμονής τους ανατολικά, στην ανερχόμενη πλευρά της εκλειπτικής. Αυτό ενισχύεται από κάποιες απίθανες συγχρονικότητες που διαφεύγουν οποιασδήποτε αστρολογικής θεώρησης και τυχαιότητας. Έτσι θα δούμε τους χάρτες της πρώτης εισόδου τους ανατολικά, δηλαδή, όταν βρέθηκαν στην 0° του Αιγόκερου, αφού κάνουμε πρώτα κάποιες γενικές παρατηρήσεις.
Οι τρεις υπερκρόνειοι περνάνε στα ανερχόμενα με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο ο καθένας και θεωρώ ότι χαρακτηρίζουν την περίοδο που αναπτύσσεται από το 2019 και μετά. Το πρώτο πέρασμα, του Ποσειδώνα έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την στενή σύνοδό του με τον Δία. Όπως θα δούμε, υπάρχει ένας συντονισμός των δύο πλανητών και στη συνέχεια. Στο παρόν άρθρο θα δούμε τα περάσματα τόσο του Ποσειδώνα το 1984, όσο και του Δία το 2019.
Ένα άλλο αξιοπρόσεκτο γεγονός κρύβεται στο πέρασμα του Ουρανού. Όπως θα δούμε, ο Ουρανός περνάει ανατολικά στα ανερχόμενα σε σύνοδο ταυτομοιρίας με τον Κρόνο, το 1988. Το θέμα είναι ότι το 2032 βγαίνει και περνάει στα κατερχόμενα και πάλι σε στενή σύνοδο με τον Κρόνο. Και τις δύο φορές ο Κρόνος βαδίζει μπροστά και ο Ουρανός ακολουθάει!!! Άλλο πάλι και τούτο!!!
Ο Πλούτωνας όπως όλοι οι υπερκρόνειοι με τις ανάδρομες κινήσεις τους, κάνει τρία περάσματα μέσα στο 2008 μέχρι να εγκατασταθεί, που κρατάνε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο. Στο πρώτο που θεωρούμε το γενέθλιο, βρίσκεται σε σύνοδο με την Αφροδίτη, ενώ στα άλλα δύο είναι «παγερά» μόνος.
Η σύνδεση Πλούτωνα – Αφροδίτης θα δούμε ότι ενεργοποιήθηκε πάραυτα το 2008 με το πέρασμά του, ενώ μέσα στην περίοδο που όλοι βρίσκονταν ταυτοχρόνως στα ανερχόμενα, από το 2019 και μετά, βιώσαμε τις πολιτικές του απομονωτισμού και των εγκλεισμών στα σπίτια που σχετίζεται με την Αφροδίτη.
Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης που κυβερνάει τους πολιτικούς και την άσκηση πολιτικής εξουσίας και η Αφροδίτη είναι αυτή που μας φέρνει να μοιραζόμαστε με τον διπλανό μας, να έχουμε τα κοινά βιώματα με τις σχέσεις μας με τους άλλους, να συμμετάσχουμε στην κοινωνία των ανθρώπων. Τώρα πώς το 2019 ήρθε και θυμήθηκε το σύμπαν τον χάρτη του 2008 του Πλούτωνα, μόνο Εκείνο ξέρει.
Αρχικά θα παραθέσω κάποιες σκέψεις για τον Ποσειδώνα, καθώς υπάρχει έντονη η διαίσθηση ότι παίζει κάποιον υποκρυπτόμενο μυστηριώδη ρόλο γενικά στα θέματα συγκέντρωσης πλανητών στο ανερχόμενο ημισφαίριο, που εκδηλώνονται με κάποιες συγχρονικότητες:
- Η εξωτερική του κυριαρχία (Ιχθείς) βρίσκεται στο ανερχόμενο ημισφαίριο, ενώ η εσωτερική του κυριαρχία (Καρκίνος) – κυβερνάει το σημείο αλλαγής από ανερχόμενο σε κατερχόμενο.
- Ανακαλύφθηκε την προηγούμενη φορά που όλοι οι μεγάλοι πλανήτες βρίσκονταν στο ανερχόμενο ημισφαίριο, το 1846
- Ο πρώτος από τους μεγάλους πλανήτες που πέρασε ανατολικά στην περίοδο που διανύουμε, ήταν ο Ποσειδώνας και για να τονίσει το σύμπαν αυτό το πέρασμα, το έκανε σε σύνοδο με τον Δία, τον άλλο κυβερνήτη των Ιχθύων.
- Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τις μολυσματικές ασθένειες και όταν πέρασε ο Δίας στα ανερχόμενα κηρύσσοντας και την επίσημη έναρξη της ολικής συγκέντρωσης στα ανατολικά, ανερχόμενα ζώδια στις 2 Δεκεμβρίου 2019, καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα της ίωσης στην Wuhan της Κίνας. Ταυτόχρονα, από τότε επικράτησε μία Ποσειδώνια θολούρα στη διακίνηση ειδήσεων και πληροφοριών, ενώ παρατηρήθηκε μία απίστευτη έξαρση της χρήσης μεθόδων προπαγάνδας στην καθημερινότητά μας. Η δεύτερη ακτίνα του Δία με την έκτη ακτίνα του Ποσειδώνα είναι σε στενή αλληλεπίδραση και δεν είναι τυχαίο ότι τα δύο ζώδια της έκτης ακτίνας, εκδηλώνουν και την δεύτερη ακτίνα μαζί – η Παρθένος και οι Ιχθείς.
- Στην τελική συγκέντρωση από το 2019 και μετά γίνανε πολλές αναφορές στη νουβέλα του Όργουελ «1984» και έτσι δημιουργήθηκε αυθορμήτως από τους ανθρώπους μία γέφυρα μεταξύ Ποσειδώνα (1984) και Δία (2019). Υπάρχει κάτι σχεδόν μαγικό σε αυτό και είναι πολύ μεγάλες οι συμπτώσεις για να μην υπάρχει κάποια ομαδική διαίσθηση, ανάλογη με αυτή που είχε ο συγγραφέας της νουβέλας 1984.
- Τέλος, ο Όργουελ που συνδέεται με το 1984 και το πέρασμα του Ποσειδώνα στα ανερχόμενα, έχει γεννηθεί σε Νέα Σελήνη, που γινόταν επάνω στον Ποσειδώνα, όπως θα δούμε.
Ο Ποσειδώνας είναι ο πρώτος υπερκρόνειος που εισέρχεται στα ανερχόμενα και για πρώτη φορά περνάει σε στενή σύνοδο με τον Δία, στις 19/01/1984. Ο Δίας είναι ο τελευταίος που θα περάσει στα ανερχόμενα στις 02/12/2019, κηρύσσοντας την έναρξη της ολικής παρουσίας των πέντε μεγάλων πλανητών στα ανερχόμενα.
Ο Ποσειδώνας είναι αυτός που ανοίγει την Πύλη του Αιγόκερου και κάνει το «ποδαρικό». Στον επόμενο χάρτη βλέπουμε ότι Ποσειδώνας και Δίας έχουν απόσταση 7 λεπτών της μοίρας. Κοντά είναι και ο Ερμής, στις 4°11΄ Αιγόκερου.
Ο Ποσειδώνας και ο Δίας έχουν μεγάλη σχέση μεταξύ τους και συνεργασία, όσο και οι ακτίνες τους. Είναι και οι δύο κυβερνήτες των Ιχθύων, έχουν και οι δύο έξαρση στον Καρκίνο και πτώση στον Αιγόκερο. Ο Δίας δεν έχει μπει στον Αιγόκερο και συμμετέχει από την τελευταία αναιρετική μοίρα του Τοξότη, ζωδίου της κυριαρχίας του. Ο Δίας αρχίζει να «φορτώνει» τους σοφούς προβληματισμούς του επάνω στη σχέση της αληθινής, ανιδιοτελούς αγάπης και της επιθυμίας. Αυτό ενισχύεται από την σύμπραξή του με τον Ποσειδώνα, αφού είναι το κοινό έδαφος δράσης τους.
Η πτώση τους στον Αιγόκερο σε αυτό αναφέρεται. Μέσα στην πιο πυκνή υλική ζωή, όπου κυριαρχούν και αφηνιάζουν οι επιθυμίες η αγάπη πέφτει και τυφλώνεται, λέει ο Ντζβαλ Κουλ. Αυτή είναι η κατώτερη έννοια της πτώσης του Δία στον Αιγόκερο και ισχύουν τα ίδια και για τον Ποσειδώνα. Στην ανώτερη όψη της η πτώση σηματοδοτεί τον αφανισμό συνολικά της επιθυμίας και άρα και της κυριαρχίας της. Τότε το άσβεστο Φως της Αγάπης λάμπει μονίμως πλέον για τον άνθρωπο που έχει αναρριχηθεί έως αυτό το επίπεδο. Ο Διδάσκαλος Ντζβαλ Κουλ στην «Εσωτερική Αστρολογία» μας επισημαίνει:
Ο Ερμής στον Αιγόκερο, στην κατώτερή του όψη εργάζεται στο να αυξήσει την υλιστική πλευρά και την υπολογιστικότητα με βάση το ατομικό συμφέρον. Σε αυτή την συνεύρεση με Ποσειδώνα και Δία, και κάνει την επιστήμη υποχείριο του ωφελιμισμού και του ατομικισμού και δημιουργεί σχεδιασμούς και τεχνικές εξαγωγής ωφελιμιστικών αγαθών από την έξαρση του συναισθηματικού που δημιουργείται από την σύνοδο Δία – Ποσειδώνα. Οι έμποροι του συναισθήματος επί θύραις.
Στην ανώτερή του πλευρά, ο Ερμής φωτίζει με την διαυγή θέασή του επί των υλικών λεπτομερειών για την ασφαλή δίοδο μέσα από τα όποια υλικά εμπόδια. Ο Ερμής με τον Αιγίπανα προσέτρεξαν και βοήθησαν τον Δία, όταν στην μάχη του με τον Τυφωέα (Τυφώνα) βρέθηκε σε δεινή θέση, όταν ο Τυφωέας του απέκοψε τα νεύρα των χεριών και των ποδιών του και είχε παραλύσει.
Ο Αιγίπαν, σύμβολο του Αιγόκερου, είναι οι μυημένοι που μαζί με τον Ερμή τον Ιεροφάντη τους προσέτρεξαν και στήριξαν τον Δία. Παίζει μεγάλο ρόλο αυτή η καταγραφή, γιατί δείχνει την ανάγκη συνεργασίας των ανθρώπων με το θεϊκό βασίλειο.
Είναι οι στιγμές που το ανθρώπινο γένος αποδεικνύει ότι αξίζει να έχει στη συμπαράστασή του τα θεία όντα. Ο Τυφώνας είναι φυσική δύναμη και η καταστροφικότητά του, θίγει τα βαθύτερα επίπεδα μέσω του αστρικού πεδίου.
Αυτή η αναφορά από την μυθολογία, ίσως μέσα στα χρόνια φανεί ότι περιέχει πολύ μεγαλύτερο σημαινόμενο από ότι θα μπορούμε να φανταστούμε. Η πτώση του Δία στον Αιγόκερο περιλαμβάνει τέτοια συμβάντα, διότι οι μάχες και οι απειλές διαδραματίζονται επί του αστρικού πεδίου και εκεί οι αγώνες είναι δυσκολότεροι για το στάδιο του σημερινού ανθρώπου.
Η δεύτερη ακτίνα του Δία, όσο και η έκτη του Ποσειδώνα δρουν έντονα στο αστρικό πεδίο και είναι οι δύο κύριες ακτίνες που διαμορφώνουν και κυβερνάνε τα αστρικά σώματα της πλειονότητας των ανθρώπων.
Ο Ποσειδώνας εργάζεται επάνω στις ίδιες αρχές με τον Δία και όλα όσα είπαμε για τον Δία ισχύουν και για τον Ποσειδώνα. Ο Ποσειδώνας φροντίζει να είναι ανεμπόδιστες οι οδοί για να ρέει η Αγάπη, ο Δίας. Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής ονομάστηκε Πρόδρομος επειδή προετοίμαζε τις τρίβους, τις ατραπούς, για να περάσει η Αγάπη, ο Χριστός.
Η Βάπτιση ήταν ακριβώς μία τέτοια προετοιμασία, ιδανική αν εφαρμοζόταν καταλλήλως, αφού ανοίγει τις πύλες της προετοιμασίας για την δεύτερη μύηση. Η πιο σημαντική μύηση για τα θέματα Δία και Ποσειδώνα.
Η συνάντηση αυτή του Ποσειδώνα με τον Δία χαρακτηρίζει το ότι τότε μπήκαμε σε μία εποχή όπου θα δυνάμωνε ο συναισθηματισμός και το επιθυμητικό. Δείχνει ότι μπαίνουμε σε περίοδο όπου η δοκιμασία θα είναι επί του αστρικού πεδίου της επιθυμίας. Πρόκειται για μία περίοδο που θα δημιουργούνται πολλές ευκαιρίες, για όσους είναι έτοιμοι, να πάρουν την δεύτερη και δυσκολότερη πνευματική τους μύηση.
Οι κλυδωνισμοί μπορούν να γίνουν συγκλονιστικοί για το καλό ή το κακό, αφού στο αστρικό πεδίο βρίσκεται το κέντρο της προσωπικότητας και γι’ αυτό η προσωπικότητα έχει μία ισχυρή ταύτιση με τις επιθυμίες, μια εξάρτηση από το συναισθηματικό, τα πάθη κτλ.
Το Πλανητικό Κακό επίσης έχει έδρα στο αστρικό πεδίο, όπως και το Κοσμικό Κακό στο κοσμικό αστρικό πεδίο. Έτσι οι αγώνες δυναμώνουν. Η ανθρωπότητα καλείται να παλέψει με την Λερναία Ύδρα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να επιτελέσουν τον άθλο του Ηρακλή, τουλάχιστον ας μπουν στην στρατιά του Ηρακλή και των πνευματικών αγωνιστών.
Τι γίνεται όμως στην κατώτερη πλευρά των πραγμάτων; Έχουμε δώσει μία χαρακτηριστική φράση γι’ αυτό νωρίτερα. Αλλά ας το δούμε πιο λεπτομερώς. Αναφέρομαι στην φράση: «οι έμποροι του συναισθήματος επί θύραις».
Ο Ερμής στη διαχείριση των υλικών, γίνεται ο αγοραίος Ερμής, αυτός που εργάζεται στις αγορές και η επικοινωνία είναι ένα βασικό στοιχείο αναγκαίο για τις αγορές ποικιλοτρόπως. Ένα ζήτημα είναι η προώθηση ενός προϊόντος προς πώληση, ένα άλλο η πράξη της πώλησης κ.ο.κ. Η επικοινωνία παίρνει την έννοια της προώθησης και το όχημα της σήμερα είναι η διαφήμιση.
Όταν με τους πλανήτες ανατολικά όλοι επιχειρούν να πάρουν θέσεις, αυτό αυξάνει την απληστία συνολικά, την απληστία που οδηγεί στην αχαλίνωτη και ανερμάτιστη επιθυμία. Έτσι φουντώνει και η απληστία των εμπόρων που εργάζονται μέσω των ΜΜΕ.
Το εμπορικό προϊόν μπορεί να είναι ένα παραγόμενο υλικό αντικείμενο ή μία ιδέα, μία πολιτική άποψη, κτλ. Έτσι αναφερόμαστε στις τεχνικές της διαφήμισης και του μάρκετινγκ. Το ερώτημα είναι: έχουν σχέση έχουν ο Ποσειδώνας και ο Δίας με τα ΜΜΕ;
Ο Ποσειδώνας κυβερνάει εκείνα τα κανάλια από όπου περνάει και βιώνεται η ανθρώπινη εμπειρία. Με την εσωτερική του κυριαρχία στον Καρκίνο δείχνει ότι στο βάθος, από την οπτική της ψυχής, ο πλανήτης αυτός κυριαρχεί συνολικά στην ανθρώπινη εμπειρία στην οποία στοχεύει η ψυχή με κάθε ενσάρκωσή της.
Το βίωμα είναι ένα κράμα συναισθηματικότητας και συμπαρασυρόμενων ιδεών (καμαμανασική συμπεριφορά). Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην διαφήμιση, στο μάρκετινγκ, απευθύνονται ακριβώς σε αυτό το επίπεδο.
Οι τεχνικές αυτές καθόλου δεν απέχουν από τις τεχνικές της Προπαγάνδας. Η προπαγάνδα έχει πάντα το χαρακτηριστικό της εξαπάτησης, της προώθησης της ιδιοτελούς πλάνης και κινείται στον χώρο του Ποσειδώνα.
Το μάρκετινγκ παράγει μηνύματα που απευθύνονται στο συναίσθημα και διεγείρουν την απληστία της επιθυμίας, φουντώνουν την επιθυμία. Είναι το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ακολουθεί η ανοδική πρόοδος του ανθρώπου. Η Οικονομία στη σημερινή της μορφή, σε αυτό στηρίζεται και έτσι εγκλωβίστηκε μεγάλο μέρος των ανθρώπων και υιοθέτησαν την συμπεριφορά του καταναλωτισμού.
Ο Δίας παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο εδώ. Είναι αυτός που φέρει. παράγει και προωθεί μοντέλα συμπεριφοράς, τρόπους και στάσεις ζωής, όπως και έχει την τάση να διογκώνει ότι έρχεται σε επαφή μαζί του, για το καλό ή το κακό. Εν προκειμένω αυξάνει την τάση προς την πλάνη και προς τον ιδιοτελή συναισθηματισμό. Οι επιθυμίες διογκώνονται στο έπακρο.
Ο Δίας σχετίζεται με αυτούς που διαμορφώνουν απόψεις στη μάζα των ανθρώπων (opinion makers) που παίζουν ρόλο καθοδηγητή και δασκάλου για όσους περιμένουν από αυτούς να αποκτήσουν γνώμες και πεποιθήσεις.
Κατά την αρνητική ανταπόκριση προς τον Δία, μπορεί ο άνθρωπος να γίνει αφελής και έτσι να υποθάλψει το έδαφος που θα χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε έμπορος για να περάσει τα μηνύματα του συμφέροντός του και στις ιδέες να περάσει η προωθούμενη προπαγάνδα.
Ο Ιωσήφ Γκέμπελς, ο υπουργός στο Υπουργείο Προπαγάνδας του Χίτλερ, είχε τον Δία στον τρίτο οίκο. Από τον οίκο της επικοινωνίας και της διδασκαλίας προέβαλε τα πρότυπα συμπεριφοράς που θα έπρεπε να ακολουθηθούν, χρησιμοποιώντας τις δυναμικές προδιαγραφές του Ερμή του.
Στην Ελλαδική επικράτεια την εποχή του 1984 είχαμε σε ανάπτυξη το φαινόμενο του Αυριανισμού που έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα. Ανέβαζε ή κατέβαζε πρόσωπα και καταστάσεις με την χρήση μιας εφημερίδας. Τότε οι εφημερίδες ασκούσαν μεγάλη επιρροή.
Όλο αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην άνοδο του Α. Παπανδρέου στην εξουσία το 1985 και ο ίδιος ο Γιώργος Κουρής (ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Αυριανή») αναφέρει ότι η εφημερίδα του ανέβασε τον Ανδρέα στην κυβέρνηση δύο φορές (μάλλον θα αναφέρεται στο 1985 και το 1993). Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν τέτοιες δηλώσεις – παραδοχές. Χρήση του Τύπου (Ερμής) για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης μέσω προπαγάνδας (Ποσειδώνας) και την δημιουργία προτύπων (Δίας).
Ένα ερώτημα δημιουργείται: μπορεί το πέρασμα του Ποσειδώνα στα ανερχόμενα και τα μηνύματά του να σχετίζεται με την νουβέλα «1984» του Όργουελ;
Αυτές οι τεχνολογικές κατευθύνσεις ήταν γνωστές ήδη στην εποχή που ο Όργουελ έγραφε την νουβέλα του «1984» και ειδικά για όποιον θα ήθελε να ερευνήσει λίγο περισσότερο τα πράγματα και να μελετήσει Σε αυτή την κατηγορία σίγουρα ανήκε ο συγγραφέας του «1984».
Ο Όργουελ ουσιαστικά κρούει έναν κώδωνα κινδύνου για το τι μπορεί να συμβεί, έτσι που έβλεπε να πηγαίνουν τα πράγματα μετά τον Β΄ΠΠ. Από την ανακάλυψη του Ποσειδώνα το 1846 η ανθρωπότητα βιώνει όλο και περισσότερο τις δονήσεις του. Ο Ποσειδώνας δεν αστειεύεται. Πολλοί αστρολόγοι στις ερμηνευτικές τους τον περιβάλλουν με ροζ συννεφάκια, αλλά δεν είναι εκπροσωπούν παρά μόνο ένα μικρό μέρος της αλήθειας.
Ο Ποσειδώνας μπορεί να γίνει πολύ απειλητικός και πιο δυσμενής και αδυσώπητος από τον Κρόνο. Στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να πούμε ότι αν ο Κρόνος μπορεί να είναι κακοποιός, ο Ποσειδώνας μπορεί να γίνει πολύ περισσότερο και ειδικά μαζικά, σε θέματα που αφορούν στο ομαδικό κάρμα και στην μαζική συνείδηση.
Ο Τζορτζ Όργουελ που μίλησε το 1949 (έτος έκδοσης του «1984») για το έτος αυτό είχε κάποια βαθιά γνώση, κάποια βαθιά διαίσθηση και ειδικά για τα Ποσειδωνιακά θέματα; Ήξερε πολύ καλή αστρολογία; Για να δούμε!
Υποψιασμένοι, κοιτάξαμε τον χάρτη του για τη σχέση που είχε με τον Ποσειδώνα. Εκεί ανακαλύψαμε ότι είχε γεννηθεί σε Νέα Σελήνη στον Καρκίνο που γινόταν σε πολύ στενή σύνοδο με τον Ποσειδώνα, εσωτερικό κυβερνήτη του Καρκίνου. Τι άλλο να βρίσκαμε;
Τέτοιες συγχρονικότητες μας κάνουν να διαισθανόμαστε ότι κάτι βαθύτερο, πέραν της κοινής ανθρώπινης συνείδησης συμβαίνει. Τα γεγονότα αυτά, η Νέα Σελήνη του Όργουελ να ενσωματώνει τον Ποσειδώνα, η νουβέλα του να συμπίπτει με το πέρασμα του Ποσειδώνα στο ανερχόμενο ημισφαίριο, τονίζουν το ένα το άλλο, δείχνοντας ότι κάτι συμβαίνει εδώ.
Ο Όργουελ αφυπνίζει την ανθρωπότητα και επισημαίνει ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί υπάρχουν οι τεχνολογίες που μπορούν να μας οδηγήσουν να περιέλθουμε σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Η είσοδος του Ποσειδώνα στα ανερχόμενα με τις συγχρονικότητες της το πάει πιο πέρα και μας δείχνει το πώς υπάρχει η τάση να γίνει αυτό και με τι μέσα.
Έτσι χτυπάει ένας ακόμα κώδωνας κινδύνου και ωθεί την ανθρωπότητα να αφυπνιστεί και να γνωρίσει περισσότερο τον εαυτό της για να μπορεί να έχει κατανόηση και διάκριση των τεκταινομένων.
Αυτό που συνέβαινε στην Ελλάδα με τον Αυριανισμό, ο Τύπος να ασκεί τόσο εμφανώς και άμεσα πολιτική, έχει έκτοτε προχωρήσει και σήμερα έχει καθιερωθεί πλέον η πολιτική να μην ασκείται από τα κόμματα και τους εκπροσώπους τους, αλλά μέσω των ΜΜΕ.
Το μάρκετινγκ και η διαφήμιση από τις αρχές της ύπαρξής της περιείχε το Ποσειδώνειο στοιχείο της Πλάνης και της Εξαπάτησης. Η Προπαγάνδα και το Μάρκετινγκ είναι συγκοινωνούντα δοχεία.
Υπάρχει όμως σοβαρότατο πρόβλημα με αυτό. Ενώ οι πολιτικοί γνώριζαν τη δύναμη της διαφήμισης, δεν νομοθέτησαν για την προστασία των λαών από την ανεξέλεγκτη απληστία των εμπόρων. Αντιθέτως, χρησιμοποίησαν και αυτοί τις τεχνικές της διαφήμισης για την άσκηση της εξουσίας τους και την ανάδειξη πολιτικών προσωπικοτήτων.
Η προώθηση πολιτικών προσωπικοτήτων έπαψε να είναι αποτέλεσμα των ικανοτήτων τους και των ιδεών τους. Αυτό αντικαταστάθηκε από τεχνικές επιβολής ατόμων με τις τεχνικές της διαφήμισης, της προπαγάνδας. Ένα παράδειγμα είναι αυτό που λέμε η πλύση εγκεφάλου, που είναι μία καθαρά Ποσειδώνια τεχνική.
Δεν θα μπω σε μεγάλη ανάλυση της διαφήμισης, αλλά όταν υπάρχει τομέας της διαφήμισης που διδάσκεται στα Πανεπιστήμια και λέγεται Υποσυνειδησιακή Διαφήμιση (Subliminal Advertising) δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά περισσότερα και οι πάντες καταλαβαίνουν.
Μελετώνται δηλαδή τεχνικές που μπορούν να μεταφέρουν μηνύματα που μπορούν να επιδράσουν στις αποφάσεις και τις ενέργειες των ανθρώπων χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τη συνείδηση. Είναι γνωστή η υπόθεση των μηνυμάτων που ενώ δεν είναι ορατά από τα μάτια μας, εν τούτοις είναι ορατά από το υποσυνείδητο.
Η ελεύθερη χρήση των διαφημίσεων σηματοδοτούσε από την αρχή την Κατάλυση της Δημοκρατίας και όμως δεν βγήκαν νόμοι για την προστασία του Πολίτη. Κατά μία συγχρονικότητα, για παράδειγμα, μέχρι το 1984 στις ΗΠΑ απαγορευόταν να προβάλλουν διαφημίσεις μέσα στα τηλεοπτικά προγράμματα διακόπτοντας τα. Το έτος αυτό ψηφίστηκε νόμος που το επέτρεψε. Ο κόσμος σήμερα δεν αντιδράει πια.
Οι θεατές στην αρχή αισθάνονταν ενόχληση (οι παλαιότεροι θα το θυμούνται) όταν πχ διέκοπταν ένα κινηματογραφικό έργο που έβλεπαν στην τηλεόραση για να προβάλλουν διαφημίσεις. Κάτι που τους άλλαζε με το «έτσι θέλω» την συναισθηματική κατάσταση προς διαφορετικά ερεθίσματα.
Σήμερα έχουμε καταντήσει δημοσιογράφοι και μάλιστα πολύ διάσημοι να λένε ειδήσεις σοβαρές και ταυτόχρονα, με το ίδιο ύφος και μέσα στην ροή των ειδήσεων να λένε και διαφημίσεις. Αυτή την τεχνική την προώθησε στην Ελλάδα πρώτος ο Ν. Χατζηνικολάου και μετά τον ακολούθησαν και άλλοι, έτσι για know us better.
Τότε συνεργαζόταν με τον Τράγκα στο ραδιόφωνό του και το πήρε και ο Τράγκας αυτό και το έφτασε σε πιο προχωρημένο επίπεδο, ειδικά με την διαφήμιση ερωτικών βοηθημάτων. Το σεξ πουλάει και ο Τράγκας, παλιά καραβάνα, έπαιξε σε αυτό το ταμπλό. Έτσι ακούγαμε για τον Μητσοτάκη, την Ντόρα και τον Άδωνη και στα καπάκια για το πώς οι γέροι μπορούν να έχουν στύση. Αστρισμός στο φουλ! Στόχευση στο επιθυμητικό όλων.
Οι εμπλοκές που δημιουργούνται στο συναισθηματικό επίπεδο σήμερα είναι άνευ προηγουμένου. Όλο αυτό είναι περιβάλλον του Ποσειδώνα και θέλει τεράστια προσοχή, καλή ενημέρωση και αυτογνωσία για να υπάρξει αυτοπροστασία. Είπαμε … ο Ποσειδώνας δεν αστειεύεται!
Οι λαοί βουτηγμένοι καθώς ήταν στην πλειονότητά τους στην ηθική διαφθορά, ακολούθησαν αυτόν τον τρόπο και τον δρόμο. Άλλοτε με μόδες και άλλοτε με την απλή αποδοχή να είναι φερόμενα των διαφημιστικών μηνυμάτων, δηλαδή υιοθετώντας τα πρότυπα συμπεριφοράς που προωθούνταν.
Οι διαφημίσεις επέβαλλαν τρόπους ζωής με τη χρήση μεθόδων της δημιουργίας άλλοτε πειρασμών και άλλοτε υποχρεωτικοτήτων και καταναγκασμών. Οι διαφημίσεις δεν είναι μόνο προώθηση προϊόντων. Ο αγοραίος Ερμής χρησιμοποιείται και αυτός μόνο σαν μία δικαιολογία.
Στο βάθος είναι η προώθηση τρόπων ζωής, συμπεριφοράς (Δίας) που χρησιμοποιείται αρνητικά και για ιδιοτελείς σκοπούς. Ο Ποσειδώνας εγγυάται ότι τα πρότυπα αυτά θα εγγραφούν ισχυρά στα αστρικά σώματα των ανθρώπων εκεί που βρίσκονται τα υποσυνείδητα.
Το έτος 1984 σηματοδοτεί μία στροφή προς τις αστρικές μορφές παρέμβασης, φέρνοντας στο προσκήνιο παρόμοιες τεχνολογίες και τακτικές με αυτές των Ατλάντων, που τους οδήγησαν στην καταστροφή. Αστρικό πεδίο και Φυσικό πεδίο έχουν στενή και άμεση αλληλεπίδραση και μπορεί η μεγάλη και ανισόρροπη πίεση στο αστρικό να επιφέρει μεγάλες φυσικές καταστροφές, ακόμα και καταποντίσεις ολόκληρων ηπείρων. Είπαμε … ο Ποσειδώνας δεν αστειεύεται!
Ο Ποσειδώνας όμως δίνει ένα ακόμα αποτέλεσμα της διόγκωσης αυτών των μεθόδων μέσω της ανάπτυξης της οπαδοποίησης και του φανατισμού. Κατά το πέρασμά του από το χειμερινό ηλιοστάσιο και μαζί με τον Δία δηλώνεται ότι επίκειται μία κατάσταση κατά την οποία ο φανατισμός θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Συμβολικά θα λέγαμε ότι αυτό επικυρώθηκε ακαριαία το ίδιο έτος, με τον θάνατο της Ίντιρα Γκάντι.
Το συμβάν που στιγμάτισε το 1984 ήταν η δολοφονία της Πρωθυπουργού της Ινδίας, Ίντιρα Γκάντι από τους δύο σωματοφύλακές της Σιχ στις 31/10/1984. Ο φανατισμός τότε το τερμάτισε και σε ταραχές εναντίον των Σιχ που ακολούθησαν σκοτώθηκαν πάνω από 10.000 Σιχ. Ο φανατισμός είναι αρνητική ιδιότητα της έκτης ακτίνας που εκπροσωπεί ο Ποσειδώνας.
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική προσωπικότητα καθώς είχε ένα πολύ ευαίσθητο ιστορικό και ακολουθούσε τον δρόμο του πατέρα της Τζαβαχαρλάλ Νεχρού, που ήταν συνεργάτης και μαθητής του Μαχάτμα Γκάντι και του ιδεολογικού και φιλοσοφικού συνεχιστή του Βινόμπα Μπχαβί (Vinoba Bhave). Το επώνυμό της το πήρε από τον άνδρα της που ήταν ανιψιός του Μαχάτμα Γκάντι.
Χρειάζεται πολύ καλή μελέτη η ιστορία της Ινδίας και οι αγώνες για την ανεξαρτησία της από τους Άγγλους, γιατί οι πρωτεργάτες της τότε προσέφεραν μία λύση τελείως διαφορετική από αυτήν του καπιταλισμού ή αυτή του μαρξιστικού κομμουνισμού και αυτό έχει σημασία για τη συνέχεια παγκοσμίως και ειδικά στις ημέρες μας.
Οι Ινδοί δημιούργησαν ένα νέο απελευθερωτικό μοντέλο σαν απαύγασμα των αγώνων ανεξαρτησίας που διαπερνούσαν τον πλανήτη από τον 19ο αιώνα, όπως θα δούμε αργότερα, αφού εκείνη την περίοδο γινόταν η προηγούμενη ταυτόχρονη διέλευση όλων των μεγάλων πλανητών από τα ανερχόμενα ζώδια. O Βινόμπα Μπχαβί στις δημόσιες ομιλίες του έλεγε
Πολύ σημαντικές τοποθετήσεις, που υπήρχαν και στον δυτικό κόσμο και εκφράστηκαν από τον Προυντόν, που όμως του έβαλαν την ταμπέλα του αναρχικού και έτσι τον απομόνωσαν. Οι Ινδοί επαναστάτες είχαν πολύ βαθιές ιδεολογικές ρίζες μέσα στην Αρχαία Σοφία, που συνοδεύονταν και από ανάλογα έργα και έτσι δεν τους είπαν αναρχικούς, αλλά το σύστημά τους έχει μείνει μέχρι ακόμα και σήμερα σχεδόν άγνωστο και ακατανόητο.
Ο Δίας μπαίνει στην μηδενική του Αιγόκερου στις 2 Δεκεμβρίου 2019, 20:20:20 ! Αυτή η επαναληπτικότητα του αριθμού 2 είναι αξιοπρόσεκτη. Ειδικά αν σχετίζεται με τον Δία που εκπροσωπεί την δεύτερη ακτίνα. Ο αριθμός δύο φέρνει μεγάλη κινητικότητα, γρήγορα αποτελέσματα και διέγερση και με το που πέρασε ο Δίας την πύλη του Αιγόκερου, τα γεγονότα άρχισαν να τρέχουν ασύλληπτα γρήγορα.
Το πέρασμα του Δία στα ανερχόμενα ζώδια σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της εισόδου των μεγάλων πλανητών. Από αυτή την ημερομηνία και μετά και οι πέντε μεγάλοι πλανήτες βρίσκονται στα ανερχόμενα.
Το πέρασμα του Δία είναι η ουσιαστική και πλήρης λειτουργία της περιόδου και αυτό που αποτελεί απίστευτη συγχρονικότητα, είναι το ότι ο Δίας βρίσκεται στο χειμερινό ηλιοστάσιο και την ίδια μέρα θεωρείται ότι καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κόβιντ στην Κίνα.
Οι παραδοσιακοί αστρολόγοι θεωρούν τον Δία να συσχετίζεται με τις φλεγμονές των πνευμόνων, όπως ο William Ramesey, ο William Lilly, ο Johannes Shoener, αλλά και Ινδοί της Βεδικής αστρολογίας. Νομίζω ακόμα και αν κάποιοι σήμερα δεν δέχονται αυτή την θέση οφείλουμε να δούμε ότι μια τέτοια συγχρονικότητα ξεφεύγει πολύ από το να είναι τυχαία και επαληθεύει του παραδοσιακούς ότι κάτι θέλουν να πουν σημαντικό. Επίσης κάποιοι αστρολόγοι θεωρούν τον Καρκίνο το ζώδιο που σχετίζεται με τους πνεύμονες και είναι το ζώδιο της έξαρσης του Δία.
Στον χάρτη του περάσματος παρατηρούμε ότι ο Δίας βρίσκεται σε πολύ στενή σύνοδο με τα μεσοδιαστήματα Ήλιος/Κρόνος και Ήλιος/Πλούτωνας. Τρεις πλανήτες της πολιτικής εξουσίας πέφτουν επάνω στον Δία και παρεμβαίνουν στο μήνυμά του, δείχνοντας ότι η εξουσία και οι αρχές να εμπλέκονται και να προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν όλο αυτό. Από τότε που άρχισε η περίοδος κόβιντ, όλοι βίωσαν απίστευτες καταστάσεις και τρόπους άσκησης εξουσίας.
Όπως νωρίτερα είδαμε, ο Δίας ήταν συνοδός του Ποσειδώνα, κατά το δικό του πέρασμα. Θα έλεγε κανείς ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει κάποια σχέση. Όμως η πραγματικότητα έχει άλλη γνώμη.
Πόσο μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση ότι ο Δίας ήταν το 1984 μαζί με τον Ποσειδώνα που πέρασε πρώτος στα ανερχόμενα, όταν ο Δίας πέρασε εμφανίστηκε η ίωση κόβιντ και αυτή ήταν η αιτία για την εφαρμογή μέτρων και την άσκηση μιας νέας μορφής πολιτικής, της ιατροπολιτικής που έκανε τους ανθρώπους να θυμηθούν τον Όργουελ;
Εμείς όμως που μελετάμε το Στερέωμα, βλέπουμε ότι υπάρχουν βαθιές συνδέσεις και πολύ μυστήριο. Η αστρολογία μας επιτρέπει να βλέπουμε καθαρά, να εξάγουμε συμπεράσματα και να κατανοούμε τα μηνύματα του σύμπαντος.
Δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι μετά το πέρασμα του Δία, η προπαγάνδα μπήκε στην ημερήσια διάταξη και τα ΜΜΕ πλέον έγιναν πλήρως χειραγωγούμενα, αφού είχαν εξαγοραστεί με γενναιόδωρες προσφορές από τις κυβερνήσεις που δεν κρύβονταν άλλωστε. Η απάτη (Ποσειδώνας) παραμόνευε διαρκώς και η διάκριση της αλήθειας έγινε άθλημα για λίγους.
Ένα ερώτημα είναι ότι αυτή η έξαρση του Ποσειδώνα πώς ενεργοποιήθηκε με το πέρασμα του Δία στα ανερχόμενα; Σίγουρα, όπως είδαμε, Ποσειδώνας και Δίας βρίσκονται σε στενή σχέση και μπορεί το πέρασμα του Δία να διέγειρε τον Ποσειδώνα συνολικά;
Πολλοί αφυπνίστηκαν την περίοδο αυτή για πολλά θέματα της κοινωνίας, της πολιτικής και του Τύπου, όπως και είδαν από τις αντιδράσεις τους συνανθρώπους τους με άλλο βλέμμα και συνειδητοποιήθηκαν πολλά.
Την περίοδο κόβιντ, οι άνθρωποι δοκιμάστηκαν εξαιρετικά στο συναισθηματικό και επιθυμητικό τους. Οι εγκλεισμοί (καραντίνες) καταπίεσαν αυτές τις πλευρές. Η τάση για ικανοποίηση των επιθυμιών εμποδίστηκε. Μια ανώτερη αναγκαιότητα έφερε την επανεξέταση του ρόλου των επιθυμιών που άλλους τους έφερε προς τα πάνω και άλλους τους πήρε από κάτω.
Άλλοι αυτό το αξιοποίησαν από την ανώτερή τους υπόσταση και το είδαν σαν μία ευκαιρία απελευθερωτική μιας επαναληπτικής ικανοποίησης ανούσιων και ανεδαφικών επιθυμιών που προωθούνται από το σύστημα των εμπόρων προϊόντων και ιδεών.
Άλλοι σύρθηκαν προς τα κάτω, αφήνοντας η καταπίεση αυτή να διογκώσει την λαγνεία τους για τις επιθυμίες για απολαύσεις που απαγορεύονταν, έξοδοι σε εστιατόρια, μπαρ κτλ. Πολλοί έδειξαν συμπεριφορά εξαρτημένων ατόμων, σαν των ναρκομανών για να μπορέσουν να πάνε σε μία καφετέρια να πιούνε καφέ !!! Δεν είναι καθόλου μικρός αριθμός αυτών που εμβολιάστηκαν με πειραματικά εμβόλια για να μπορούν να πίνουν καφέ στις καφετέριες.
Στα επόμενα θα ασχοληθούμε με το πέρασμα του Ουρανού και του Πλούτωνα στα ανερχόμενα ζώδια. Μείνετε συντονισμένες/οι. Πιο κάτω θα βρείτε παραπομπές προς τα άλλα μέρη της έρευνάς μας αυτής.