Τσιόδρας, Χαρδαλιάς ή αλλιώς, Άρης σύνοδο Κέτου


Δημoσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Νοέ 2020 στις 17:53
Στο κείμενο χρησιμοποιείται η Ινδική ονομασία των Δεσμών της Σελήνης για συντομία γραφής και όχι μόνο. Κέτου είναι ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης και Ράχου ο Βόρειος.

Υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό στους δύο πιο γνωστούς εκπροσώπους του κρατικού μηχανισμού επί εποχής κορωνοϊού, Τσιόδρα και Χαρδαλιά. Κάτι που αποτελεί μία σπάνια συγχρονικότητα και φανερώνει την πρακτικότητα της αστρολογίας. Προφανώς η επιλογή των ατόμων για τις θέσεις που κατέχουν έγινε από κάποια χαρακτηρολογικά χαρακτηριστικά και όπως θα δούμε, αυτά τα χαρακτηριστικά θα προέρχονταν από το κοινό τους αυτό στοιχείο, τη σύνοδο Άρη – Κέτου.

Ο Άρης σε σύνοδο με τον Κέτου

Ο Κέτου περιέχει την συγκομιδή, καλή ή κακή, αναγωγική ή τοξική, επιτυχίες και αποτυχίες, που έχουμε ζήσει σε προηγούμενες ζωές. Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου που βρίσκεται τα κατέχουμε με ευχέρεια και πληθωρικότητα, όπως και του οίκο του. [1] Ο Κέτου μας δίνει την αίσθηση ότι κάτι το κατέχουμε, ότι είναι δεδομένο μας και δεν χρειάζεται να πασχίσουμε πολύ για την κατάκτησή του. Ο Κέτου λέει: Δεν χρειάζεται να κάνω μεγάλη προσπάθεια σ’ αυτό. Το ‘χω!

Ο Άρης αντιπροσωπεύει τις διαμάχες, τις συγκρούσεις, την δύναμη επιβολής μας, αλλά και τους φίλους αρσενικού γένους. Πολεμάει για κάτι και βάζει στο τέλος την σημαία της επικράτησης επάνω στην κατάκτησή του. Πρέπει και να φαίνεται η νίκη.

Όταν ο Κέτου και ο Άρης είναι μαζί, κάποιος ξεκινάει να πολεμήσει για κάτι και στο νου του σκέφτεται ότι είναι μια εύκολη υπόθεση, ότι το έχει ήδη πετύχει πριν καν ξεκινήσει. Στην θετική του πλευρά αυτό κάνει κάποιον να είναι καλός στρατηγός, ένας καλός ηγέτης. Δίνει αστείρευτη αισιοδοξία για την έκβαση των πραγμάτων και πάει στην μάχη θεωρώντας δεδομένη τη νίκη. Είναι σαν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής να κατεβαίνει σε ένα αγώνα και να ξέρει από πριν, πως ότι και να κάνει απλά στο τέλος όλοι θα μιλούν για τις εξαιρετικές επιδόσεις του.

Έτσι αυξάνεται η αγωνιστικότητα. Το άτομο διαρκώς κοιτάει πώς θα νικήσει τις μάχες που έχει να δώσει είτε φυσικές είτε νοητικές. Ειδικά αν έχει κάποια ισχυροποίηση του Άρη από άλλες αιτίες. Πάντα προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ο σωστός και προβάλλεται με κάθε ευκαιρία. Είναι αυτά τα κάποια άτομα του περίγυρού μας που είναι τόσο σίγουροι για κάτι, που πάντα βάζουν στοιχήματα, έχοντας σιγουριά για την έκβαση.

Τα άτομα αυτά έχουν υπερβολική αίσθηση αυτοπεποίθησης. Έτσι γίνονται κυριαρχικοί, αυταρχικοί και έχουν την τάση να θέλουν να βάζουν σε όλους και σε όλα την σφραγίδα της επιτυχίας, της εξουσίας τους. Καθώς ο Άρης αντιπροσωπεύει τους άρρενες φίλους, το άτομο γίνεται πολεμικό και προς αυτούς. Έτσι αυτά τα άτομα δημιουργούν πολύ εχθρότητα γύρω τους, αλλά επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Το βασικό πρόβλημά τους είναι ο θυμός, η ευερεθιστότητα και το οξύθυμο του χαρακτήρα τους. Στα ταλέντα τους βρίσκεται το ψυχικό σθένος και είναι ικανοί διώκτες. Επειδή είναι διαρκώς εριστικοί, μπορεί σιγά-σιγά οι άλλοι γύρω τους να αρχίσουν να αισθάνονται ότι το άτομο δεν είναι στα καλά του, ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτόν.  Μάλιστα αν έχει κάποιος την σύνοδο αυτή στους ανατολικούς οίκους 12ο, 1ο ή 2ο  είναι διαρκώς γεμάτος θυμό.

Η αίσθηση του Κέτου ότι «το κατέχει» φέρνει σαν αποτέλεσμα, όταν ο Άρης κατακτήσει κάτι, μετά δεν αισθάνονται ικανοποίηση και στρέφονται στην κατάκτηση ενός επόμενου στόχου. Βαριούνται αυτό που έχουν, έχουν ένα αίσθημα ανικανοποίητου και κατευθύνονται στην διεκδίκηση κάποιου άλλου στόχου. Γι’ αυτό αυτά τα άτομα δεν βρίσκουν τελικά ικανοποίηση στις αισθηματικές τους σχέσεις. Πολύ γρήγορα βαριούνται μια κατάσταση και αισθάνονται φυσικά και συναισθηματικά ξεκομμένοι, αδιάφοροι.

Τόσο ο Άρης όσο και ο Κέτου είναι «κακοποιοί» στη φύση τους. Ο Κέτου, κατά την Βεδική Αστρολογία, έχει όμοια ιδιοσυγκρασία με τον Άρη, αλλά σε ένα βαθύτερο και πιο ψυχικό επίπεδο. Επειδή λοιπόν και οι δυο τους είναι κακοποιοί, όταν ενώνονται κάνουν το άτομο αδίστακτο, ικανό να κάνει τα πάντα για να πετύχει αυτό που το έχουν προγραμματίσει, που έχει αποφασίσει να κάνει. Είναι πολύ καλά εκτελεστικά όργανα, ο τύπος του ψυχρού εκτελεστή.

Αυτά τα άτομα μπορούν να καταπατήσουν όλους τους κανόνες (ειδικά αν άλλα στοιχεία συμβάλλουν σε αντικοινωνική συμπεριφορά) κατευθυνόμενοι στον στόχο τους, χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό. Ο στόχος είναι πάνω απ’ όλα. Αυτό άλλοτε μπορεί να είναι καλό και άλλοτε κακό. Πάντα όλα είναι καλά και κακά. Ανάλογα που στρατολογεί κανείς την δύναμή του. Θα χτυπήσουν και γρήγορα θα φύγουν για ένα άλλο στόχο. Έτσι κατά βάθος βρίσκονται διαρκώς σε μία κατάσταση εσωτερικής σύγκρουσης. Η σύνοδος αυτή επίσης δείχνει την τάση να μένει στο βάθος κάποιος μοναχικός, απομακρυσμένος από ομαδικές δραστηριότητες. Βρίσκει δυσκολία να ταυτιστεί με τους άλλους και τείνει περισσότερο να τους κάνει διαρκή κριτική.

Σωτήρης Τσιόδρας

Ας κάνουμε πρώτα μία λεξαριθμητική αναφορά που ίσως ελαφρύνει λίγο το κλίμα. Η μυστική γραμματική πάντα κρατάει τα ηνία του παράδοξου. Το όνομα «Σωτήρης Τσιόδρας» βγάζει άθροισμα 2501.

  • Κάποιες λέξεις και φράσεις που δίνουν άθροισμα 2501 είναι οι επόμενες:
    • ΕΙΣΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ
    • Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ
    • ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ
    • Ο ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ
    • ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ
    • ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ
    • ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΓΚΟΥΡΟΥ
    • ΑΙΜΑΤΟΡΟΥΦΗΧΤΡΑ
    • Η ΕΠΕΜΒΑΣΙΣ ΡΩΣΩΝ
κτλ … κτλ … κτλ …
κάτι περίεργα που κρύβει η γραμματική ε; Η επέμβαση των Ρώσων έγινε πάντως. Πρoσέφεραν στην ελληνική κυβέρνηση να στείλουν εμβόλια και δεν ξέρω καν αν τους απάντησαν. Προτίμησαν τον εγκλεισμό μας!

Αστρολογικός χάρτης Σωτήρη Τσιόδρα

Γενέθλιος Σωτήρη Τσιόδρα (ΑΝΤ = Αντάρης)
Σύνοδος Αφροδίτης, Άρη, Κέτου, Αντάρη

Πρόκειται για μια βαριά σύνοδο λόγω του ότι σε αυτή συμμετέχει ο απλανής αστέρας Αντάρης που ονομάζεται η «Καρδιά του Σκορπιού». Η σύνοδος γίνεται στον Τοξότη και αυτό δίνει μια ιδιοσυγκρασία έντονα μονοδιαστατική, με παρωπίδες, με πάθος συγκεντρωμένη στους προσωπικούς στόχους. Λείπει το πολυδιάστατο του χαρακτήρα και αυτό για ένα επιστήμονα είναι εξ αρχής ένα μειονέκτημα. Ο Ράχου στους Διδύμους δείχνει ότι θα πρέπει να ακούει πολλές απόψεις και να ενημερώνεται πλατιά. Αλλά η σύνοδο αυτή στον Κέτου βαρύνει την δράση αυτή του Ράχου. Δημιουργεί εμπόδιο στην πρόοδο και δημιουργεί έλλειψη καλής επικοινωνίας με το περιβάλλον του. Μπορεί να δώσει έναν ηγέτη που με έμπνευση καθοδηγεί την ομάδα του στην επίτευξη των σκοπών.

Η σύνοδος είναι πολύ στενή μεταξύ των πλανητών και του Κέτου. Ο Αντάρης είναι κόκκινος σαν τον Άρη, σχετίζεται και με την μαχητικότητα και από αυτό βγήκε και το όνομά του Αντ-άρης (αντί+Άρης), που έχει καθιερωθεί από τον Πτολεμαίο. Είναι ένας πολεμικός, μαχητικός αστέρας και κάνει τα άτομα σκληρά, φιλοπόλεμα και καβγατζήδες. Μπορεί να δώσει άτομα με στρατηγικές ικανότητες και παράτολμα. Εάν συνδέεται με τον Άρη θεωρείται ότι το θάρρος στρέφει στην απερισκεψία και οδηγεί σε μεγάλους κινδύνους. Άτομα με σύνοδο Άρη – Αντάρη πρέπει να είναι πάντα έτοιμα για ξαφνικά επεισόδια, απρόβλεπτα βίαια γεγονότα και πιθανά ατυχήματα.

Παραδοσιακά ο Αντάρης θεωρείται ένας κακοποιός αστέρας, βίαιου χαρακτήρα και μπορεί να φέρει βίαιο θάνατο σε φυσικές ή δικαστικές μάχες. Άλλος ένας βίαιος όπως είναι ο Άρης και ο Κέτου. Ο Αντάρης είναι ο αστέρας του Ερντογάν, από την στενή σύνοδο Σελήνης – Άρη – Αντάρη που έχει στον γενέθλιο χάρτη του και σε αυτό επιφυλασσόμαστε να αναφερθούμε ειδικά κάποια επόμενη στιγμή.

Άρης, Κέτου και Αντάρης είναι αύξηση του ίδιου πράγματος από διαφορετικές όψεις. Από το επίπεδο το πλανητικό (Άρης), το καρμικό επίπεδο (Κέτου) και το επίπεδο των απλανών (Αντάρης). Η εμπλοκή, η σύμπτωση πάντως με τον Ερντογάν φέρει ένα μυστήριο. Ο Ερντογάν έχει σύνοδο Άρη, Σελήνης, Αντάρη και ο Τσιόδρας Άρης, Σεληνιακού Δεσμού, Αντάρη. Υπάρχει εδώ μία εμφανής συγχρονικότητα, μια μυστική καρμική διασύνδεση που τους ενώνει. Ο Άρης σε σύνοδο με τον Άρη κάποιου άλλου ή θα τους κάνει να έρθουν σε μεγάλη ρήξη ή αν βρουν ένα κοινό στόχο, μπορούν να επιτύχουν μαζί πολύ δύσκολα και απαιτητικά έργα!!!

Ο Τσιόδρας δεν είναι αρχηγός κράτους για να φανταστούμε πώς μπορούν να έρθουν σε σύγκρουση, συνεργασία πάλι πώς μπορεί να υπάρξει; Ότι κάτι παίζεται πάντως, παίζεται. Την απάντηση ίσως την δίνει ο Κέτου του Τσιόδρα. Του δίνει την δυνατότητα να απορροφήσει, να κάνει «μαξιλάρι», να αποσβέσει και μάλιστα με επιθετικό τρόπο (συμμετοχή Άρη) τις δράσεις του Ερντογάν. Να αποσβέσει επιθετικά; Προς ποιον επιθετικά; Ίδωμεν! Θα παίξει αυτό ρόλο στο επόμενο κρίσιμο διάστημα μέχρι τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου που βρισκόμαστε στον δεύτερο εγκλεισμό (lockdown); Είναι το πλέον κρίσισμο διάστημα από την αρχή του 20020 στα ελληνοτουρκικά.

Τα χαρακτηριστικά του Άρη μαζί με τον Κέτου, που προαναφέραμε, στον Τσιόδρα έχουν ένα πιο ήπιο τρόπο έκφρασης λόγω της συμμετοχής της Αφροδίτης. Εδώ όμως η Αφροδίτη φθείρεται, τόσο από την σύνοδό της με τον Άρη, όσο και από τον Κέτου. Η Αφροδίτη καλείται να ικανοποιεί τη δράση των δύο. Γι’ αυτό βλέπουμε ο Τσιόδρας ενώ έχει την συμπεριφορά του εκτελεστή, έχει και ένα ύφος «γλυκούλικο». Βέβαια σε αυτό συμβάλλει και η έξαρση της Σελήνης του στον Ταύρο με κυβερνήτη την Αφροδίτη που τον κάνει «ευαισθητούλη», συναισθηματικό .

Η Αφροδίτη, στην κατώτερη όψη της, είναι οι σχέσεις μας οι προσωπικές και οι κοινωνικές, οι έρωτές μας, η/ο σύζυγος, η/ο ερωμένη/ος κτλ. Ακόμα εκπροσωπεί τις τέχνες, τα media, τη δημιουργικότητα. Είναι η δυνατότητα κάποιου να δώσει αγάπη, συμπόνια, να μοιραστεί τον εαυτό του με κάποιον άλλον. Το πόσο μπορεί κάποιος να ενωθεί με κάποιον άλλο είτε ο άλλος είναι ένας άνθρωπος, ένα ζώο ή όποια άλλη κατάσταση.

Ο Άρης, όπως ήδη είπαμε, είναι η δύναμη κρούσης, το πώς προχωράμε στην κατάκτηση κάποιου πράγματος, η επιθετική μας, η διεκδικητική μας σφαίρα. Ο Κέτου είναι εκρηκτικός, απρόβλεπτος, σκληρός, διεισδυτικός, πάντα προβάλλεται γιατί κατέχει. Από την σύνοδο των τριών και του Αντάρη, η Αφροδίτη είναι το μόνο πράο και ήπιο στοιχείο. Μαζί με Άρη, Κέτου και Αντάρη καταπιέζεται, χτυπιέται, καταρρέει. Η καταπιεσμένη Αφροδίτη γίνεται ανειλικρινής, υποκριτική και δείχνει ότι κάποιος μοιράζεται, επικοινωνεί τον εαυτό του με κάποιον άλλο για να πετύχει τους εκτελεστικούς σκοπούς των Άρη, Κέτου και Αντάρη!

Το άτομο μπορεί να γίνει ένας μεγάλος διευθύνων στο επάγγελμά του, ένας ηγέτης, ένας δεξιοτέχνης (Αφροδίτη) στο αντικείμενό του. Είναι ένας που μπορεί να συλλάβει ένα όραμα και να το θέσει σε εφαρμογή. Οι σχέσεις του ατόμου διακατέχονται από διαρκείς αγώνες επιβολής δύναμης του ενός πάνω στον άλλο.

Η Αφροδίτη του Τσιόδρα παίζει μεγάλο ρόλο γιατί είναι κυβερνήτης τόσο του Ήλιου (Ζυγός) όσο και της Σελήνης του (Ταύρος). Γι’ αυτό η περιπέτεια της Αφροδίτης σκιαγραφεί ένα γενικό ύφος. Αυτό τον κάνει «μαλακούλη», πονηρούλη και με μία γενική αίσθηση αποτυχημένου, ανικανοποίητου, αδρανή εσωτερικά και συναισθηματικά. Έχει πάντα ένα ύφος «κατσιασμένο». Είναι βέβαια η υποκριτικότητα της Αφροδίτης, αλλά και η γενική αισθηματική κακουχία της.

Βλέπουμε πάντως, ότι όλη αυτή την καχεξία της Αφροδίτης την εκμεταλλεύεται δεόντως (η Αφροδίτη στην υπηρεσία Άρη, Κέτου, Αντάρη). Την προβάλλει και καταφέρνει να έλξει τον οίκτο την συμπάθεια μερίδας του κοινού που τον παρακολουθεί και έτσι να περνάει τις απόψεις του, τη στρατηγική του «γλυκούλικα» (χρήση της Αφροδίτης από Άρη, Κέτου, Αντάρη). Έχει ακόμα και κλάψει δημόσια. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν κυριούλες κάποιας ηλικίας που νοιώθουν πολύ τρυφερά μαζί του, σαν μαμάδες.

Νίκος Χαρδαλιάς

Πριν προχωρήσουμε, ας κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση μία λεξαριθμητική αναφορά. Το όνομα «Νίκος Χαρδαλιάς» δίνει άθροισμα 1297.

  • Κάποιες λέξεις και φράσεις που δίνουν άθροισμα 1297 είναι οι επόμενες:
    • ΑΖΕΥΓΑΡΙΣΤΟΣ
    • ΑΥΤΑΡΕΣΚΟΣ
    • ΔΥΝΑΤΕΣ ΗΔΟΝΕΣ
    • ΕΞΩΘΗΣΕΙΣ
    • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, ΘΑΒΕΤΑΙ
    • ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ! ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;
    • ΚΑΤΣΕ ΦΡΟΝΙΜΑ
    • ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    • ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΙΑ
Ε, καλή η γραμματική; Αυτό το «καλημέρα σας, τι κάνετε» μου θυμίζει ότι τον βλέπουμε κάθε μέρα στην τηλεόραση. Επίσης το «κάτσε φρόνιμα» και το «μεγάλη ανακοίνωση» πολύ ταιριαστά με την δουλειά που κάνει. Αλλά και η «τυπολατρεία» ταιριάζει αφού μας ανακοινώνει κάθε φορά τις νέες ρουτίνες, τους νέους τύπους που πρέπει να ακολουθούνται.

Αστρολογικός χάρτης Σωτήρη Τσιόδρα

Γενέθλιος Νίκου Χαρδαλιά
Σύνοδος Κέτου, Ουρανού, Άρη, Δία, Πλούτωνα

Κέτου, Ουρανός και Άρης βρίσκονται στον Ζυγό, Δίας και Πλούτωνας στην Παρθένο. Είναι ένας συνδυασμός που έχει σαν συνολικό αποτέλεσμα, ό,τι και αν κάνει το άτομο να μπορεί να γίνει ένας ειδήμονας. Κάνει τα άτομα κοινωνικά επιθετικά, επειδή ξέρουν καλά τις δυνάμεις τους και έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτό που γνωρίζουν.  Ξέρουν ποιοι είναι και ξέρουν τι πρέπει να γίνει, τι πρέπει να ειπωθεί στην κάθε στιγμή, τι πρέπει κάποιος να πιστεύει και γι’ αυτό είναι δύσκολο να τον μετακινήσει κάποιος από τα πιστεύω του.

Ο Κέτου θα τον κάνει ιδεολόγο γιατί δεν επιδιώκει να υλοποιήσει, να αποκτήσει κάτι, το έχει ήδη και απλά προσπαθεί να εκτελέσει τον έργο που έχει αναλάβει. Έτσι γίνεται καλός στο να επιδιώκει και να προωθεί μια ιδέα που πιστεύει. Ο Άρης στον Κέτου δείχνει ότι το άτομο έχει προσκόλληση στα θέματα του πλανήτη και επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Τα βασικά λάθη του Άρη είναι πρόβλημα με τον θυμό και το ευερέθιστο του χαρακτήρα. Φυσικά ισχύουν όσα έχουμε ήδη πει για Άρη με Κέτου.

Ο Ουρανός με τον Κέτου είναι ένα δύσκολο κεφάλαιο. Εκρηκτικοί και οι δύο, με τον Κέτου να δυσκολεύεται να ελέγξει την ηλεκτρική, αντιδραστική και επαναστατική φύση του Ουρανού. Ο Ουρανός στην εξωτερική του όψη θεωρείται ένας κακοποιός πλανήτης γιατί απρόσμενα μπορεί να δημιουργήσει ένα Χίτλερ από κάποιο χαμηλού προφίλ άτομο. Ο Χίτλερ είχε τον Ουρανό σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο του. Ήταν ένας ζωγράφος που ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε ένα μεγάλο δικτάτορα. Πνευματικά, επειδή ο Κέτου δεν μπορεί να ελέγξει την αντιδραστικότητα του Ουρανού, μπορεί να έχουμε μια αρνητική εκδήλωση, ένα ακόλουθο του σκοτεινού μονοπατιού για απόκτηση υλικής δύναμης.

Ο Δίας με τον Κέτου κάνει το άτομο που θέλει να γίνει κήρυκας της δικής του άποψης, αρνούμενος την καθεστηκυία τάξη πίστης. Τα άτομα αυτά έχουν την άποψή τους για το πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω τους και το πώς θα έπρεπε κατά τη γνώμη τους να λειτουργεί. Γίνονται ιδεολόγοι, εμπλέκονται με ανθρωπιστικά θέματα και ο Κέτου στον Δία βρίσκει μία αίσθηση σκοπού. Ο Χαρδαλιάς ήταν δραστήριος συνδικαλιστής από τα φοιτητικά του χρόνια. Ενταγμένος στον χώρο των κομμάτων, όπου ο Δίας του έβρισκε την ιδεολογική ταύτιση που επιθυμούσε.

Άλλα χαρακτηριστικά

Ο Ήλιος (18°04’ ) κάνει ακριβή σύνοδο με τον Βόρειο (18°07’ ) και τον Νότιο Δεσμό (18°02’ ) του Ερμή και αυτό εντείνει τα θέματα του πλανήτη που και αυτός βρίσκεται στον Σκορπιό χωρίς να κάνει κύριες όψεις προς άλλους πλανήτες. Ο Ερμής στον Σκορπιό έχει μια επιπλέον ισχύ γιατί βρίσκεται σε ιεραρχική κυριαρχία. Αυτό ταιριάζει πολύ καλά με το ότι ο πλανήτης σε αυτό το ζώδιο δίνει μία έλξη προς το μυστήριο, μία ντετεκτιβικού τύπου νόηση. Αυτά τα στοιχεία δίνουν μία σχέση μυστηρίου στα θέματα επικοινωνίας και τα ΜΜΕ. Το ‘χει με τα ΜΜΕ και ταυτόχρονα έχει και μία δίψα να αναπτυχθεί περισσότερο. Βλέπω να τον κάνουν κυβερνητικό εκπρόσωπο Ελλάδος στην Παγκόσμια Κυβέρνηση του Τσίπρα. Είναι κάτι το ακόρεστο που δίνει πείσμα και επιμονή στο να παρεισφρέει στον χώρο των ΜΜΕ. Αυτά εντείνουν το μυστήριο και χαρακτηρίζουν το ύφος που έχει και μιλάει. Αυξάνει το ύφος της βεβαιότητας που αναδύεται από τον Κέτου και τον Άρη.

Ο Ήλιος κατά μία παράξενη συγχρονικότητα, κάνει ακριβή σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό του Άρη (18°49’ ). Αυτό εντείνει την Αρειανή ατμόσφαιρα της προσωπικότητας. Ο ΝΔ του Άρη περιέχει το παρελθόν στα θέματα του πλανήτη. Τις ιδιοσυγκρασίες που προκύπτουν από τα αποτελέσματα της προβολής του, των διεκδικήσεων. Ακόμα, τα επαναλαμβανόμενα λάθη στον χώρο αυτό, τις συνήθειες, τις προσκολλήσεις, τις τοξικότητες, το κάρμα (καλό και κακό) που έχει δημιουργηθεί στην επικράτεια του Άρη, σε αυτή τη ζωή και στις προηγούμενες. Τα κύρια συναισθήματα που εγκλωβίζονται στον Νότιο Δεσμό του Άρη και λειτουργούν σαν αυτοματικές πηγές δράσης, είναι ο θυμός και ο φόβος. Ο φόβος που νοιώθει ο ίδιος, αλλά και ο φόβος που προξενεί στους άλλους με τις δράσεις του ατόμου.

Αν συνθέσουμε και τους Δεσμούς του Ερμή πάνω στον Ήλιο του μπορούμε να δούμε ότι του ήταν ταιριαστό να πάρει τον άχαρο ρόλο του φόβητρου μέσα από τα ΜΜΕ. Μόλις βγει στις οθόνες οι άνθρωποι ξέρουν ότι κάτι κακό τους περιμένει. Αυτό ενισχύει το ύφος σαν να είναι διαρκώς θυμωμένος με κάτι. Όλα αυτά τα Αρειανικά χαρακτηριστικά ενισχύονται από την σύνοδο Πλούτωνα – Άρη, των δύο κυβερνητών του ηλιακού του ζωδίου, του Σκορπιού.

Στην γενική σκληρότητα αυτών των χαρακτηριστικών, προσθέτει την τραχύτητά του ο Κρόνος σε πτώση στον Κριό που τον κάνει να στρέφεται εναντίον της κοινωνικής κανονικότητας και των γενικών κανόνων και προτύπων της κοινωνίας. Κάτι που του χρειάζεται για τον ρόλο που θέλησε να αναλάβει και που τον κάνει να είναι η φωνή των μέτρων που γκρεμίζουν την κοινωνική δομή όπως την ξέραμε μέχρι τώρα. Ο Άρης είναι κυβερνήτης του Κρόνου και επειδή είναι σε αδυναμία στον Ζυγό, το άτομο μπορεί να λάβει ακραία μέτρα για να πετύχει τους σκοπούς του. Κρόνος και Άρης έχουν μία επιπλέον σύνδεση, ότι ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσης του Κρόνου και επίσης παραδοσιακά ο Κρόνος κυβερνάει το στοιχείο του αέρα. Υπάρχει εδώ μία αμοιβαιότητα που ενισχύει την σχέση τους.

Μαζί με το ότι έχει τον Άρη σε σύνοδο με τον Κέτου, έρχεται και φέρνει στην προσωπικότητά του ενίσχυση των από το παρελθόν ερχόμενων τάσεων και κολλημάτων με την επιθετικότητά του και την διεκδίκηση των στόχων του. Αυτοί οι συνδυασμοί δείχνουν κάποιον που έχει σοβαρό πρόβλημα στην διαχείριση του θυμού, που είναι πολύ οξύθυμος. Οι συνεργάτες του το ξέρουν και το υφίστανται και έτσι δημιουργεί κάποιος εύκολα εχθρούς. Μαζί με τον Ουρανό και τον Δία σε σύνοδο αυτά τα χαρακτηριστικά αυξάνονται στο έπακρο. Η συμμετοχή του Δία με τον Κέτου τον φέρνει εκτεθειμένο σε δικαστικές διαμάχες. Τον κάνει ευάλωτο σε δικαστικές διώξεις σε βάρος του που δεν θα του βγουν σε καλό, λόγω Κέτου.

Ένα επιπλέον στοιχείο ισχυροποίησης του Άρη είναι ότι στον χάρτη του Χαρδαλιά (παρόλο που δεν ξέρουμε τον Ωροσκόπο) κυριαρχεί σε βαρύτητα το στοιχείο του Νερού. Κατά τον Πτολεμαίο [2], ο Άρης κυβερνάει την τριπλότητα του Νερού και επειδή τα ζώδια αυτά (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς) είναι θηλυκά, εμπλέκονται σε συγκυριαρχία και η Σελήνη (την νύκτα) με την Αφροδίτη (την ημέρα). Αυτό ενισχύει ακόμα μία φορά τα χαρακτηριστικά του Άρη στην ιδιοσυγκρασία του ατόμου.

Παράλληλα ο Ήλιος κάνει σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Η σύνοδος αυτή δίνει μειωμένη αίσθηση ταυτότητας. Τα άτομα είναι εύκολο να άγονται και να φέρονται, αρκεί κάποιος να τους εμφυτεύσει μία ιδέα. Είναι ικανοί να λένε τα μεγαλύτερα, τα πιο αυταπόδεικτα και προφανή ψέματα με τόση βεβαιότητα, που να τα πιστεύουν και ο ίδιοι. Η σύνοδος δημιουργεί έλλειψη σαφήνειας.

Για να ανακεφαλαιώσουμε, ο Ήλιος στον Σκορπιό, διασυνδέεται μέσω πλανητικών δεσμών με τους δύο κυβερνήτες του Σκορπιού, τον Άρη (εξωτερική & εσωτερική) και τον Ερμή (ιεραρχική) και ο Ερμής είναι στον Σκορπιό. Ο Άρης και ο Πλούτωνας είναι έντονα συνδεδεμένοι με σύνοδο και έτσι μπαίνει στην αλυσίδα και ο τρίτος κυβερνήτης του Σκορπιού, ο Πλούτωνας (εξωτερική). Ο Άρης σε αδυναμία στον Ζυγό, γεμάτος ανάγκες επιβεβαίωσης μέσω αναπληρώσεων που ισχυροποιούνται από το ότι βρίσκεται στην πρώτη μοίρα του Ζυγού. Πόσο πιο τονισμένος και πιο βαθιά συνδεδεμένος με το ζώδιό του μπορεί να είναι ένας Ήλιος στον Σκορπιό; Βλέπουμε σε Χαρδαλιά και Τσιόδρα χαρακτηριστικός πλανήτης τους να είναι ο θεός του πολέμου, Άρη

Αστρολογικός χάρτης Σωτήρη Τσιόδρα

Γενέθλιος Κυριάκου Μητσοτάκη
Κ. Μητσοτάκης – Σ. Τσιόδρας

Ο Μητσοτάκης εκφράζεται θετικά για τον Τσιόδρα σε βαθμό να έχει πει ότι θα ήθελε να είναι για πάντα ένας προσωπικός του φίλος. Τι λένε οι πλανήτες για τους δύο άνδρες;

Μητσοτάκης Όψη Τσιόδρας
και οι δύο Σελήνη στον Ταύρο
Ήλιος σύνοδο Κρόνος, Χείρωνας
Κέτου σύνοδο Ήλιος
Κρόνος, Άρης τρίγωνο Άρης, Κέτου
Ερμής, Αφροδίτη τρίγωνο Ήλιος

Η Σελήνη στο ίδιο ζώδιο τους φέρνει πολύ εύκολα και χωρίς πολύ προσπάθεια κοντά, σε άμεση και βαθιά αίσθηση αλληλοκατανόησης. Με το που λέει κάτι ο ένας ο άλλος αμέσως νοιώθει τι θέλει να πει. Ίσως αυτό είναι το κύριο σημείο που δημιουργεί αυτή την αίσθηση ταύτισης και φιλίας. Εντείνει βέβαια την καλή τους σχέση και το ότι η σύνοδος Ερμή – Αφροδίτης του Μητσοτάκη κάνει τρίγωνο με τον Ήλιο του Τσιόδρα.

Ο Ερμής είναι σημαντικός στον χάρτη του Μητσοτάκη και στην προσπάθειά μου για διόρθωση (rectification) της ώρας γέννησης, τον βρίσκω με ωροσκόπο Δίδυμους και τον Ερμή του επάνω στο MC. Ακόμα και το ότι αυθορμήτως με το που εκλέχθηκε ο κόσμος τον έλεγε με το υποκοριστικό του, «Κούλη», σχετίζεται με την ανωριμότητα και την παιδικότητα που δίνει ο Ερμής και χαρακτηρίζει το ύφος του. Επιπλέον ο Ερμής του έχει στραμμένο επάνω του με σύνοδο ανοχής 15′ τον αστεροειδή Δαμοκλή, την Σπάθα του Δαμοκλέους, για τον οποίο έχω αναφερθεί στο θέμα της Πανώλης του Ιουστινιανού το 549 εδώ.

Αστρολογικός χάρτης Σωτήρη Τσιόδρα

Μητσοτάκης(εσωτ.) – Τσιόδρας (εξωτ.)

Το δεύτερο στοιχείο περιέχει την σύνοδο Κρόνου – Χείρωνα του Τσιόδρα και τον Ήλιο του Μητσοτάκη. Ο Χείρωνας είναι ο θεραπευτής του ζωδιακού και ο Τσιόδρας είναι γιατρός, οπότε θα πρέπει να δούμε λίγο καλύτερα το θέμα και να πούμε κάποια πράγματα πάνω σε αυτό.

Η σύνοδος Κρόνου – Χείρωνα του Τσιόδρα πέφτει βαριά και εις βάρος για τον θεραπευτή Χείρωνα. Τον περιορίζει και τον «κατσιάζει», δεσμεύοντάς τον, κρατώντας τον «κάτω». Κάτι άκρως ανασταλτικό ουσιαστικά για ένα θεραπευτή. Η θεραπεία χρειάζεται ελευθερία και ο Κρόνος είναι σύμβολο της ανελευθερίας, της δέσμευσης και της σκλαβιάς. Μπορεί να δώσει ένα γιατρό που τείνει να εξυπηρετεί τη βούληση της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας (Κρόνος), αλλά όχι ένα ουσιαστικό και καλό θεραπευτή.

Η σύνοδός τους μας δίνει ένα συντηρητικό, κακό θεραπευτή που ξέρει και μπορεί να δρα εμποδιστικά προς την ουσιαστική θεραπεία. Κάτι που αντίκειται προς τον Όρκο του Ιπποκράτη. Ο Χείρωνας, παιδί του Κρόνου, φέρνει την θεραπεία μέσα από το ταξίδι μας στο εσωτερικό και γι’ αυτό φέρνει την θεραπεία στην πλευρά της ισχυροποίησης του ανοσοποιητικού. Η απελευθέρωση από τις αιτίες της ασθένειας φέρνει την θεραπεία, μακριά από τις αγκυλώσεις και τους περιορισμούς του Κρόνου. Η σύνοδος αυτή στην ουσία ακυρώνει την θεραπευτικότητα του Χείρωνα. Αυτό είναι αποτυχία του Χείρωνα. Το αρχέτυπό του δεν συμμετέχει και γι’ αυτό είναι κρίσιμο να υπάρχει σε χάρτη γιατρού. Ο Κρόνος εκπροσωπεί το χρήμα επειδή είναι της τρίτης ακτίνας, που είναι η ακτίνα του χρήματος, όπως έχουμε πει και άλλες φορές.

Αυτό το στοιχείο του Τσιόδρα έρχεται σε σύνοδο με τον Ήλιο του Μητσοτάκη και έτσι με το που συναντήθηκαν αυτοί οι δύο ήξεραν ότι ο ένας βρίσκει αυτό που χρειάζεται στον άλλο. Ο Μητσοτάκης ήθελε την σφραγίδα της ιατρικής αυθεντίας και την έχει από τον Κρόνο μαζί με τον Χείρωνα του Τσιόδρα και ο τελευταίος ήθελε κάποιον λαμπερό, κάποιον αρχηγό κράτους για να μπορέσει να προχωρήσει τα σχέδια και τις φιλοδοξίες του. Παλαιότερα, για παράδειγμα, είχε συνεργαστεί με τον Αβραμόπουλο, υπουργό τότε, αλλά δεν ήταν αρκετό και εκτέθηκε. Πρότεινε την αγορά τεράστιου αριθμού εμβολίων για την γρίπη Η1Ν1, αλλά πετάχτηκαν στα σκουπίδια. Αβραμόπουλος – Τσιόδρας δεν ήταν αρκετά ισχυροί μαζί. Αυτό ξεπερνιέται τώρα με την άμεση συνεργασία του με τον Μητσοτάκη. Με το άλλοθι που αποκτάει ο Τσιόδρας ησυχάζει και τις ηθικές αγωνίες του από τον τρόπο της συμμετοχής του στον χώρο της υγείας. Οι δεσμεύσεις που ασκούνται στον Χείρωνα έχουν μία καλή δικαιολογία.

Το τρίτο στοιχείο είναι το τρίγωνο Κρόνου, Άρη του κ.Μητσοτάκη με τον Άρη, Κέτου του κ.Τσιόδρα. Ο Άρης δύο ατόμων σε καλή συνεργασία δείχνει το ότι τα άτομα γίνονται σύμμαχοι και μπορούν να διεκπεραιώσουν δύσκολους στόχους. Ο Κρόνος είναι η πολιτική εξουσία που στηρίζει τις στοχεύσεις του Τσιόδρα δίνοντας περίσκεψη, δομικότητα και υλοποίηση στην Αρειανική ενέργεια του.

Τελειώνοντας και απομακρυνόμενοι από όλα αυτά, ας επικαλεστούμε μία φράση από την Μεγάλη Επίκληση:

Το Σχέδιο της Αγάπης και του Φωτός ας πραγματοποιηθεί και είθε να σφραγίσει την πύλη του κακού.
Βιβλιογραφία
  1. Για τα συγκεκριμένα άτομα δεν γνωρίζουμε την ώρα γέννησης και οι χάρτες είναι καταστρωμένοι για τις 12:00 το μεσημέρι
  2. Κλαύδιου Πτολεμαίου, «Των προς Σύρον Αποτελεσματικών» (Τετράβιβλος), 1.19.7