Ακτίνες, Ρωσία, ΗΠΑ, εποχή του Υδροχόου – η Κίνα
Βαδίζουμε προς την επερχόμενη εποχή του Υδροχόου και το ζώδιο αυτό γίνεται όλο και πιο δραστήριο σε ανθρώπους και κράτη. Να πούμε από την αρχή ότι τα ζώδια που αναφέρονται στο άρθρο αυτό είναι αυτά που αποδίδονται σύμφωνα με την Εσωτερική Αστρολογία.
Άσχετα με το τι λένε οι διάφοροι αναλυτές εμείς, με το συνοπτικό αυτό αφιέρωμά μας, θα προσπαθήσουμε από την οπτική της Θεωρίας των Ακτίνων να κατανοήσουμε ποιες δυνάμεις δρουν σε αυτά τα κράτη, όπως και το πώς και το γιατί τους. Οι δύο χώρες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ζωής των κοινωνιών στις προετοιμασίες της Ανθρωπότητας για την επερχόμενη εποχή του Υδροχόου.
Οι ΗΠΑ έχουν ζώδιο ψυχής τον Υδροχόο, με ακτίνα ψυχής την δεύτερη και ζώδιο προσωπικότητας τους Διδύμους με ακτίνα την έκτη. Η Ρωσία έχει ζώδιο ψυχής τον Υδροχόο, με ακτίνα την έβδομη και ζώδιο προσωπικότητας τον Λέοντα, με ακτίνα την έκτη.
Οι ΗΠΑ μέσω των Διδύμων φαίνεται ότι υποστηρίζουν ένα σύστημα διακυβέρνησης που θα κατευθύνεται με επιστημονικό τρόπο, στην κατώτερη τεχνοκρατική και υλιστική μορφή των επιστημών, που θα εκφράζει τις τάσεις του Υδροχόου προς ανάπτυξη συλλογικής ανθρωπιστικής συνείδησης, στη μορφή της παγκοσμιοποίησης. Η Ρωσία φαίνεται να υποστηρίζει την εύρεση μιας ισορροπίας μεταξύ παγκοσμιότητας (Υδροχόος) και ατομικότητας (Λέων). Οι ΗΠΑ εργάζονται με την τριγωνική όψη Υδροχόου – Διδύμων και η Ρωσία με την όψη της αντίθεσης Υδροχόου – Λέοντα.
Την εποχή του Υδροχόου, το δεύτερο ζώδιο που βρίσκεται σε μεγάλη δραστηριότητα είναι ο Λέων. Μέσω του πολικού του αντιθέτου ένα ζώδιο συμπληρώνεται, ισορροπεί και ολοκληρώνεται, καθορίζεται μέσα στον ζωδιακό.
Αυτές οι δύο στάσεις, αν μελετηθούν αρκετά, θα δούμε ότι εκφράζουν πολλά από τα στοιχεία των δύο βασικών όψεων, τριγώνου και αντίθεσης. Για παράδειγμα, το τρίγωνο των ζωδίων των ΗΠΑ έλκει την συνήθη τακτική του καπιταλισμού και του επερχόμενου χαπιταλισμού (έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο μας στο σύστημα αυτό εδώ, αν και η κεντρικά αναφερόμενη ιστοσελίδα του unnwo σήμερα κάνει ανακατεύθυνση (redirection) στην https://happynwo.org. Η ιστοσελίδα του χαπιταλισμού https://happytalism.com/ όπως και οι υπόλοιπες εκείνου του άρθρου, υπάρχουν αν και αλλαγμένες αερκετά).
Ως συνήθη τακτική του καπιταλισμού εννοώ τις υποσχέσεις παροχής ηδονών και ανέσεων κυρίως υλικών. Ο καπιταλισμός ήταν πάντα ένα σύστημα που λειτουργούσε μέσω πειρασμών απευθυνόμενων προς την κατώτερη φύση του ανθρώπου. Οι ΗΠΑ προωθούμενη ως “γη της επαγγελίας” συγκέντρωνε πάντα μετανάστες που έλκονταν από τις υποσχέσεις μιας παραδεισένιας ζωής.
Από την αρχή το Αμερικάνικο Όνειρο που είχε στηριχτεί στην λαγνεία για πλούτο των χρυσοθήρων έθετε σε πειρασμό ειδικά τους καταφρονεμένους αυτού του κόσμου, που ποτέ δεν ήταν ένας παράδεισος εύκολης ζωής. Ο καπιταλισμός όμως, ακριβώς αυτό “πούλαγε”. Όλη η λογική των διαφημίσεων πάντα στηριζόταν σε αυτό τον κύκλο υποσχέσεων – πειρασμών. Έτσι οδηγηθήκαμε σήμερα σε μία ζωή που κινείται σε ένα εκτός ορίων υλισμό.
Η όψη του τριγώνου είναι μία όψη που αναπτύσσει τον ηδονισμό και την εύκολη διαβίωση. Το προτεινόμενο μοντέλο παγκοσμιοποίησης μέσω τεχνοκρατικής οργάνωσης που σήμερα προωθείται από τις ΗΠΑ, έχει τις ίδιες βάσεις. Να είσαι ακόμα και σωματικά συνδεδεμένος σε ένα παγκόσμιο δίκτυο ώστε να μπορεί να παρακολουθείται η υγεία σου 24/7/365 και έτσι να είσαι σίγουρος ότι είσαι υγιής, ότι σε προσέχουν.
Η επιστήμη στην τεχνοκρατική και υπερφίαλη μορφή της υποστηρίζει μία παγκοσμιοποίηση που δεν αφήνει περιθώρια στην ατομικότητα, με την υπόσχεση ότι θα είμαστε όλοι χαρούμενοι. “Θα είστε χαρούμενοι χωρίς να έχετε τίποτα” διαλαλεί ο K. Σβαμπ προωθώντας την πραμάτεια του. Αλλά δεν είμαστε μόνο “έχειν”, αλλά και “είναι”. Δεν είπε όλη τη φράση. Ξέχασε να πει ότι “θα είσαστε χαρούμενοι χωρίς να έχετε και χωρίς να είστε τίποτα”.
Από την άλλη, η Ρωσία με την αντίθεση Υδροχόου – Λέοντα επιδιώκει την ισορροπία μεταξύ ατομικότητας και συλλογικότητας, που συνδέονται σε ένα ενιαίο σύνολο που προσφέρει την δυνατότητα αύξησης της συνειδητότητας από την αλληλεπίδρασή τους. Η όψη της αντίθεσης προσφέρει τη μεγαλύτερη ροή φωτός από το κέντρο προς την περιφέρεια, όπως βλέπουμε συμβολικά να γίνεται στην Πανσέληνο.
Είναι μία όψη που δεν υπόσχεται δρόμο στρωμένο με άνθη ή άλλες φρούδες υποσχέσεις, αλλά είναι πολύ σημαντική, κορυφαία θα λέγαμε οδός για την σύνθεση και την οργάνωση της ερχόμενης εποχής του Υδροχόου. Γι’ αυτό η Ρωσία δεν μπορεί να διαγραφεί από τις παγκόσμιες εξελίξεις σαν άποψη, όπως νομίζουν ότι θα μπορούσαν να επιτύχουν κάποιοι. Είναι ένας πολύ σημαντικός κρίκος για τα επερχόμενα.
Η εύρεση της κοινής βάσης των αντιθέτων είναι ένα ζητούμενο για την ανάπτυξη καθενός από αυτά. Ο Λέων στην εποχή του Υδροχόου έχει να παίξει σημαντικό ρόλο στην διαχείριση και κατανόηση του Υδροχόου.
Ο Πούτιν έχει ΝΔ στον Λέοντα και ως πρώην Γκαγκεμπίτης έχει στον Λέοντα και σύνοδο της Λίλιθ με τον Βασιλίσκο και τον Πλούτωνα. Ειδικά η σύνοδος του ΝΔ του με τον Μεράκ της Μεγάλης Άρκτου του δίνει το ταλέντο να μπορεί να συγκινήσει, να “μιλήσει” στις ψυχές των λαών και θα μείνει στην ιστορία με αυτό το χαρακτηριστικό.
Ο Μεράκ είναι ο αστέρας που στέλνει την έκτη ακτίνα στο σύστημά μας. Έτσι γίνεται ο αστέρας που προωθεί την πρώτη ακτίνα όλης της Μεγάλης Άρκτου στο ψυχικό επίπεδο. Ο ψυχισμός έχει δυναμική συσχέτιση με το συναισθηματικό και το αστρικό πεδίο. Συχνά συγχέεται μάλιστα ο συναισθηματικός κόσμο με τον ψυχικό.
Η Ρωσία, όπως είπαμε, έχει την έκτη ακτίνα στην προσωπικότητά της. Γι’ αυτό πάντα ο ρωσικός λαός ήταν ένας έντονα περιπαθής λαός, με έντονο συναίσθημα και δυνατό ψυχισμό, που στην καθημερινότητα τον φέρνει και στην αγάπη του για την βότκα.
Η μέθη σχετίζεται με την έκτη ακτίνα και την υπέρβαση, όσο και την θολούρα του Ποσειδώνα. Ενίοτε, όταν η μέθη υπερβεί τα όρια, πέφτει από την εξιδανικευτική Ποσειδώνια πλευρά ο άνθρωπος και ενεργοποιείται ο άλλος πλανήτης της έκτης ακτίνας, ο Άρης του εγωισμού της κατώτερης προσωπικότητας και του πολέμου και δημιουργούνται καυγάδες.
Την έκτη ακτίνα έχουν και οι ΗΠΑ στην προσωπικότητά τους. Στις ΗΠΑ ο συναισθηματισμός της έκτης ακτίνας παίρνει συχνά την χροιά της αφέλειας και στις μέρες μας η αρνητική έκφραση της ακτίνας αυτής φέρνει τους δύο λαούς στις πύλες του φανατισμού και της τυφλής εχθρότητας.
Οι ΗΠΑ είναι τελείως στην συναισθηματική πλευρά, καθώς και οι δύο ακτίνες τους, η δεύτερη και η έκτη είναι ακτίνες που κυριαρχούν στο αστρικό πεδίο. Εξ αυτού προέρχεται και η αυξημένη αφέλεια των Αμερικανών που προείπαμε. Ακόμα, ο υπερβολικός αστρισμός των δύο ακτίνων φέρνουν τους Αμερικανούς στο θέμα της μέθης να ξεφεύγουν τελείως, με το να πίνουν ότι να ‘ναι, έως τα πάντα.
Οι ακτίνες ψυχής διαφέρουν στους δύο λαούς και μαζί αποτελούν τους δύο μεγάλους Δρόμους του Κόσμου. Οι ΗΠΑ έχουν ακτίνα ψυχής την δεύτερη και η Ρωσία την έβδομη. Δεν είναι τυχαίο που αυτές έμελλε να είναι οι δύο μεγάλες υπερδυνάμεις. Ο Επτά και ο Δύο είναι οι δύο Τρόποι κίνησης και απόκτησης Εμπειρίας και Σοφίας του Σύμπαντος.
Οι δύο χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν κάποτε για το καλό της ανθρωπότητας, αν τις αφήσουν. Όλα τα χρόνια μέχρι τώρα όμως φαίνεται σαν να προσπαθούν ακριβώς αυτό, να απομακρύνουν τους δύο λαούς, εκμεταλλευόμενοι κάποιοι την ευκολία τους στον φανατισμό, που στη συνέχεια μεταδίδεται και στους υπόλοιπους λαούς.
Θα ήταν εύλογο να πούμε και δυο λόγια για την παρουσία της Κίνας, καθώς σήμερα έχουμε την μεγάλη άνοδο της ώστε κάποιοι να την θεωρούν μία τρίτη υπερδύναμη. Η Κίνα έχει ζώδιο ψυχής τον Ταύρο και την πρώτη ακτίνα. Ζώδιο προσωπικότητας τον Ζυγό και την τρίτη ακτίνα που τυχαίνει να είναι και η ακτίνα του Ζυγού.
Η τρίτη ακτίνα είναι θηλυκή και έχει σχέση με την υλοποίηση των όποιων σχεδιασμών. Οι πλανήτες που την εκφράζουν είναι ο Κρόνος και Γη και δεν είναι τυχαία η ισχυροποίηση των Κρόνιων στον πλανήτη μας.
Το πρόβλημα με την Κίνα από την οπτική των ακτίνων της είναι ότι φέρει μία τάση να γίνει αυτάρκης και μοναδική υπερδύναμη περισσότερο, παρά η τρίτη υπερδύναμη. Αν δεν είναι έτοιμη γι’ αυτό και εδώ που τα λέμε, δεν θα μπορούσε να εκφραστεί σήμερα γιατί θα ήταν πολύ καταστροφικό για την ανθρωπότητα, η Κίνα παίζει ένα υλοποιητικό ρόλο εξωτερικών κατευθύνσεων.
Η τρίτη της ακτίνα βρήκε αρχικά στην πρώτη ακτίνα προσωπικότητας της Μεγάλης Βρετανίας τον εμπνευστή της. Η Μεγάλη Βρετανία βρήκε στο πρόσωπο της Κίνας τον εκπρόσωπο που θα μπορούσε να υλοποιήσει τις αποικιοκρατικές, επεκτατικές της βλέψεις. Από αυτό δημιουργήθηκαν δεσμοί που έχουν παραμείνει μέχρι σήμερα, με μία ένδειξη αυτού να είναι το Χονγκ Κονγκ.
Πλην όμως η Αγγλία δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει για ίδιον όφελος (προσωπικότητα πρώτης ακτίνας) την Κίνα που είχε ένα τεράστιο πολιτισμικό παρελθόν και ιστορία. Το κυριαρχικό προφίλ της Αγγλικής πρώτης ακτίνας δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό και συναντούσε αντιδράσεις και οι Άγγλοι μόνο να είναι κυριαρχικοί ήξεραν. Τότε παρενέβησαν οι ΗΠΑ.
Οι τελευταίοι μέσω της έκτης ακτίνας της προσωπικότητάς τους, κατάφεραν να επιδράσουν, όχι μέσω της φανερής και σκληρής κυριαρχικότητας (πρώτης ακτίνας) που είχαν οι Άγγλοι, αλλά μέσω της διέγερσης του συναισθηματικού ώθησαν στην εκ των ένδον δημιουργία επανάστασης στην Κίνα.
Ο Sun Yat-sen που είχε σπουδάσει στις ΗΠΑ και είχε βαπτιστεί από τον Αμερικανό ιεραπόστολο C. R. Hager, απετέλεσε τον συνδετικό κρίκο που προετοιμάστηκε ώστε να ηγηθεί της επανάστασης Xinhai, η οποία έφερε το τέλος της αυτοκρατορικής Κίνας.
Η τρίτη ακτίνα της Κίνας έχει δυνατότητες δημιουργικής υλοποίησης, όπως είπαμε και οι δυτικοί το διέγνωσαν αυτό και προσπάθησαν από την αρχή και μέχρι σήμερα να την κρατούν χειραγωγούμενη. Οι δυνατότητές της αυτές, έφεραν κάποια στιγμή τις Αμερικανικές βιομηχανίες να εγκαταστήσουν στην Κίνα εργοστάσια παραγωγής και γέμισε ο πλανήτης με προϊόντα Made in China. Σήμερα όλες οι μεγάλες βιομηχανικές φίρμες κατασκευάζουν τα προϊόντα τους στην Κίνα.
Στην πράξη σε όλο αυτό μπορεί να έπαιξαν ρόλο τα φθηνά εργατικά ή ο μεγάλος αριθμός προσφοράς εργατικού δυναμικού, αλλά όλη η παραγωγική δυνατότητά των Κινέζων οφείλεται ακριβώς στην τρίτη ακτίνα της προσωπικότητάς της Κίνας. Άλλωστε ο Κρόνος της τρίτης ακτίνας κυβερνάει τους κατατρεγμένους, καταπιεσμένους, τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, τους “χαμάληδες”, γενικά τους εργάτες χαμηλών μισθών, ανθρακωρύχους, ζητιάνους κτλ.
Εν τω μεταξύ οι Κινέζοι μέσα τους αναγνωρίζουν την επικίνδυνη καταστροφικότητα της πρώτης ακτίνας τους και κάπου φοβούνται τους εαυτούς τους και το τι μπορούν να κάνουν. Αυτό τους κρατάει μακριά από το να είναι αυτάρκεις και ανεξάρτητοι. Μην ξεχνάμε ότι είναι οι εφευρέτες των χειρότερων βασανιστηρίων και αυτό σχετίζεται με την αρνητική έκφραση της πρώτης ακτίνας της ψυχής τους και τον τεράστιο ηδονισμό που τους δίνει ο Ταύρος και ο Ζυγός.
Ειδικά ο Ζυγός στην προσωπικότητα με την πρώτη ακτίνα στην ψυχή μπορεί να αναπτύξει τον σαδισμό, που είναι άντληση ηδονής από τον πόνο του άλλου. Ενώ ο Ταύρος με την απληστία του το ωθεί στα άκρα.
Μην ξεχνάμε ότι ο Χίτλερ είχε ωροσκόπο Ζυγό σε αντίθεση με τον Ήλιο (Ταύρος) και ο αρχηγός των SS, Χίμλερ, είχε Ήλιο σε σύνοδο με Λίλιθ στον Ζυγό και αντίθεση με την Σέντνα. Έχουν και άλλες προεκτάσεις αυτές οι όψεις στους χάρτες τους, αλλά η συμμετοχή της Σέντνα στον Χίμλερ, του έδινε την ικανότητα να γίνεται καταστροφικός προς τις μορφές της Ζωής και τον έφερε να είναι ο καθοδηγητής και ηθικός αυτουργός μεταξύ άλλων και του Ολοκαυτώματος.
Οι Κινέζοι όταν αποφασίσουν να πετάξουν από επάνω τους τα δεσμά που τους κρατάνε δεμένους με την Δύση, θα μπορέσουν να υπολογιστούν ως υπερδύναμη, αλλά θα είναι η μοναδική υπερδύναμη. Εξ αυτών προκύπτει και η έκφραση του προέδρου Μπάιντεν που απείλησε τις τελευταίες μέρες την Κίνα αν βοηθήσει στον Ουκρανικό πόλεμο την Ρωσία.
Προσπαθούν να εμποδίσουν την Ρωσία μέσω της δικής της έκτης ακτίνας της προσωπικότητας να εμπνεύσει και να διεγείρει τους Κινέζους σε μία διαφορετική κατεύθυνση. Διότι αυτό μπορεί να γίνει και θα υπάρχουν πολλοί Κινέζοι που θα ήθελαν να απαλλαγούν από τα δεσμά της Δύσης και να προχωρήσουν σε μία συνεργασία τουλάχιστον σε θέματα εξέλιξης της παγκόσμιας διακυβέρνησης με την Ρωσία. Αυτό υπήρξε ήδη με το κοινό μαρξιστικό παρελθόν των δυο τους, αλλά πάντα προσπάθησαν να τις κρατήσουν σε απόσταση. Διαίρει και βασίλευε άλλη μία φορά.
Κατά σύμπτωση, η Ελλάδα έχει ακριβώς τις ίδιες ακτίνες με την Κίνα, αλλά η Ελλάδα δεν είναι και ούτε έχει τις δυνατότητες να γίνει ένα μεγάλο κράτος και μάλιστα ούτε καν κράτος. Έχει και αυτό την αιτία του. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα απέχει πολύ από το να αποτελεί κράτος ακόμα και 200 χρόνια μετά την επανάσταση του ’21.
Αυτό προοιωνιζόταν από την αρχή που έγινε το Ελληνικό κράτος το 1830. Ο χάρτης του 1830 έχει τον Ήλιο στον Υδροχόο, ενώ στον χάρτη του 1822 στο ζώδιο αυτό βρίσκεται ο ΒΔ, που σημαίνει ότι είναι κάτι που δεν γνωρίζει ο Έλληνας και μένει να το κατακτήσει.
Έτσι μέχρι σήμερα δεν έχει κατακτήσει το να έχει κράτος Ελληνικό. Η πρώτη ακτίνα της ψυχής της Ελλάδας στην καταστροφική μορφή της φέρνει το ότι οι Έλληνες αναπτύσσουν τάσεις αυτοκαταστροφής και στην ανοδική μορφή της, προσφέρεται στους Έλληνες, αν το αναζητήσουν, η δυνατότητα βίωσης της μεγάλης Πολιτισμικής Σύνθεσης μέσα από το ιστορικό και ιδεολογικό παρελθόν του Ελληνισμού.
Η κυριαρχικότητα της πρώτης ακτίνας επιβιώνει όταν γίνεται αντιληπτό από Έλληνες και ξένους ότι ο σημερινός παγκόσμιος πολιτισμός αντλεί τις βάσεις του στον Ελληνικό, όπως υπάρχει και με την παγκόσμια κυριαρχία της Ελληνικής γλώσσας.
Η πρώτη ακτίνα, θετικά, στρέφει τους Έλληνες προς την πνευματική αναζήτηση και την επίτευξη της Μεγάλης Σύνθεσης – θετική επίδραση της πρώτης ακτίνας – όπως συμβαίνει και με την Ινδία που επίσης έχει ακτίνα ψυχής την πρώτη.
Οι Κινέζοι έχουν τις δυνατότητες της πνευματικής σύνθεσης από τον πολιτισμό τους, αλλά νομίζω, η απληστία του Ταύρου τους έκανε να φτιάχνουν αυτοκρατορίες και μαζί με την υπερβολική Αφροδίτη (Ταύρος, Ζυγός) να εμπλακούν πολύ με τον υλισμό.
Αυτό τους έκανε σήμερα να έχουν ένα από τα πλέον υλιστικά και τεχνοκρατικά καθεστώτα, τόσο σε επίπεδο ιδεολογικό, όσο και πρακτικό. Ο τεχνοκρατισμός είναι η υλιστική όψη της επιστήμης. Η Falun Dafa ή Falun Gong σε αυτή την θέση στηρίχθηκε σαν βασική της κριτική και βρήκε ανταπόκριση στους οπαδούς της στην Κίνα.
Η τρίτη ακτίνα της Ελλάδας φέρνει την τάση να τείνουμε να καταντήσουμε τα γκαρσόνια και οι καμαριέρες για τις διακοπές των Ευρωπαίων και των όποιων άλλων. Τα υπόλοιπα ζώδια διαφέρουν από της Κίνας και ο Αιγόκερος της προσωπικότητας της Ελλάδας – που εκδηλώνεται με τον Ήλιο στον χάρτη του 1822 – κράτησε τους Έλληνες από το να γίνουν μεταπολεμικά απευθείας η εργατική δύναμη των ξένων, ένα άλλο Made in China, στη μορφή Made in Greece. Αλλά έμεινε το Dance in Greece τα καλοκαίρια.